Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zabezpieczenie kredytu hipotecznego w przypadku choroby lub śmierci!

Napisany przez ADMCI4
Ludzie, dobry wieczór,

miałem w zeszłym tygodniu spotkanie w moim domowym banku w sprawie zaciągnięcia kredytu na zakup domu. Jak dotąd wszystko w porządku. Raty nie martwią mnie.

Moja żona i ja mamy pewną pracę i nieźle zarabiamy jako podwójni zarabiający. Chciałbym jednak wiedzieć, co się stanie, jeśli jeden z nas zachoruje albo w najgorszym przypadku – umrze.

Czy możemy zmniejszyć ryzyko poprzez dodatkowe ubezpieczenie?

Kto może mi pomóc, z góry dziękuję za każdą wskazówkę!

Pozdrowienia, Oliver.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Oliver, bardzo konkretne pytanie!

Zawsze zależy od aktualnej sytuacji. Żadna instytucja kredytowa nie będzie uwzględniać tych wyjątkowych sytuacji. Nie rozumiem również Twoich obaw. Przecież w razie choroby Twoje dochody – zazwyczaj - są zabezpieczone również poprzez zasiłek chorobowy. Prawda? A na wypadek najgorszego scenariusza możesz też wykupić ubezpieczenie na życie.

Napisany przez ADMCI4

Ludzie, dobry wieczór,

miałem w zeszłym tygodniu spotkanie w moim domowym banku w sprawie kredytu na zakup domu. Na razie wszystko jest w porządku. Raty mnie nie martwią.

Moja żona i ja mamy pewną pracę i zarabiamy dobrze jako podwójny dochód. Chciałbym jednak wiedzieć, co by było, gdyby któryś z nas zachorował lub w najgorszym przypadku - zmarł.

Czy możemy zmniejszyć ryzyko dodatkowym ubezpieczeniem?

Kto może mi pomóc, z góry dziękuję za każdą wskazówkę!

Pozdrowienia, Oliver.

Cześć Oliver,
w zasadzie masz właściwe podejście. Trzeba zminimalizować wspomniane przez ciebie ryzyka.
Powinieneś zawrzeć ubezpieczenie na życie wzajemne dla siebie i swojej żony, które można również zastosować liniowo malejąco, tak aby suma finansowania była zawsze pokryta.
Jednak powinieneś wykupić ubezpieczenie o wartości o wiele wyższej niż suma finansowania. W końcu śmierć stwarza także dodatkowe straty finansowe.
I bardzo ważne!!!!!!!!!!!! Skonsultuj się w kwestii ubezpieczenia od [zdolności] do pracy.
W ten sposób zminimalizujesz swoje ryzyka.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata