Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Odrzucenie rzeczoznawcy w ubezpieczeniu od wypadków.

Napisany przez ADMCI4
Jestem niepewny i zły i chciałbym uzyskać pewne informacje.

Mam 45 lat i jestem stolarzem w dużej firmie. Po tym, jak ja, moja żona i nasze trzy dzieci mieszkamy teraz od dwóch lat w naszym własnym domu, chciałbym, jako główny żywiciel, lepiej się zabezpieczyć. Kiedy teraz złożyłem wniosek o ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków dla siebie, towarzystwo ubezpieczeniowe odrzuciło mój wniosek z uzasadnieniem, że mój zawód w połączeniu z moim wiekiem jest zbyt ryzykowny. Dlatego nie chcą mnie ubezpieczać.

Czy każde ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków będzie reagować w ten sposób, czy mam jeszcze szansę być przyjętym gdziekolwiek???

Pozdrowienia, Holzklotz

Re: Odrzucenie rzeczoznawcy w ubezpieczeniu od wypadków.

Napisany przez Mike Spezi

Jestem niepewny i zły i chciałbym więc uzyskać informację.

Mam 45 lat i pracuję jako stolarz w dużej firmie. Po dwóch latach życia w naszym własnym domu moja żona, nasze trzy dzieci i ja chciałbym lepiej zabezpieczyć się jako główny żywiciel. Kiedy złożyłem wniosek o ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków dla siebie, ubezpieczyciel odmówił, argumentując, że moje zawodu w połączeniu z moim wiekiem jest zbyt ryzykowne. Dlatego nie chcą mnie ubezpieczyć.

Czy każde ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków będzie reagować w ten sposób, czy jednak mam jeszcze szansę zostać gdzieś przyjętym? ??

Pozdrowienia, Holzklotz

Cześć Holzklotz,

Tak naprawdę tego nie rozumiem.
Jeśli chodzi o czyste ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków dla Ciebie i nie masz żadnych innych ryzyk poza faktem, że jesteś stolarzem i masz 45 lat, nie widzę powodu do odmowy.
Czy to nie jest właśnie ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków sensowną alternatywą zabezpieczenia w porównaniu do ubezpieczenia na życie lub ubezpieczenia od inwalidztwa zawodowego, gdzie muszę odpowiedzieć na znacznie więcej pytań zdrowotnych, bądź ocena ryzyka jest bardziej obszerna.

Chętnie złożę Ci ofertę.
W razie zainteresowania skorzystaj proszę z możliwości prywatnej wiadomości na forum.

Pozdrawiam
Mike

https://www.debeka.de/mia/Mike_Niedermeyer/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata