Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestycja 15 000 euro.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, proszę zobaczyć tutaj dane dotyczące inwestycji, którą chcę zrealizować w ciągu najbliższych 2 tygodni: 15.000 euro Horyzont inwestycyjny: 3-5 lat Konserwatywny Cel zwrotu: powyżej 4% Jestem otwarty na stosunkowo bezpieczne obligacje firmowe lub podobne produkty. Czekam na Wasze propozycje. P.S. Proszę nie sugerować dywersyfikacji ryzyka czy coś w tym stylu. Ta inwestycja jest już częścią konserwatywnego profilu mojego portfela. Dziękuję, Florian

Napisany przez EuroPaule
Flo6sic6 pisze: Konservativ Renditeziel: größer 4%
Hallo, to nie pasuje do obecnej sytuacji na rynku obligacji. Jednak przy krótkim okresie inwestycyjnym nie wchodzi w grę nic innego poza odsetkami. Zitat von Flo6sic6 Jestem również otwarty na stosunkowo bezpieczne obligacje korporacyjne lub podobne produkty. To naprawdę bardzo względne. W przyszłym roku spodziewany jest wzrost niewypłacalności obligacji korporacyjnych. To może się udać, ale nie musi. Powodzenia! Paule

Napisany przez wodim
Flo6sic6 pisze: Cześć, proszę zobaczcie tu dane dotyczące inwestycji, którą chcę dokonać w ciągu następnych 2 tygodni: 15.000 euro Okres inwestycji: 3-5 lat Konserwatywna Cel zwrotu: powyżej 4% Jestem również otwarty na stosunkowo bezpieczne obligacje korporacyjne lub podobne produkty. Czekam na wasze propozycje. P.S. Proszę nie sugerować dywersyfikacji ryzyka czy coś w tym stylu. Ta inwestycja jest już częścią konserwatywnego profilu mojego portfela. Dziękuję, Florian
Cześć, czy jesteś nadal zainteresowany? Mam dla ciebie inwestycję, mogę dołączyć do 10%. (To, w co z kolei chcę zainwestować, na pewno przyniesie więcej zysków w krótszym czasie.) Jedynym ryzykiem byłoby moje przedwczesne odejście (ale można się przed tym także zabezpieczyć). To poważne. Cytat od EuroPaule Spodziewany jest wzrost niewypłacalności obligacji korporacyjnych w nadchodzącym roku. Więc moje działanie na pewno nie wchodzi w tę kategorię. Nie inwestuję w wątpliwe, ryzykowne rzeczy, zwłaszcza nie w cudze pieniądze. Cytat od EuroPaule To może się udać, ale nie musi. Mój plan może się tylko udać. To, co mogło pójść nie tak, poszło już bardzo źle w minionych 5 latach, teraz nie może się nic złego stać. Moje ryzyko przedsiębiorcze nie było standardowe (rynek, konkurencja), ale - cóż, gdyby mi ktoś to powiedział 5 lat temu, uznałbym go za szaleńca. Ale walka jest skończona.

Napisany przez tccenter
Możesz z tym zarobić 100% rocznie .... jeśli zainwestujesz w karty SIM (Simyo,Blau itp.) Mogę na przykład zaoferować udostępnienie 5000 € przez Paypal (Paypal jest ubezpieczone do 25000 €) więc żadnego ryzyka - a otrzymasz 20.02.2009 z powrotem 7500 €. Co robimy - inwestujemy w karty SIM, które później sprzedajemy i otrzymujemy za to bardzo wysokie prowizje. 2. Opcja. Użyczysz kredyt na kwotę 17500 € na już istniejący wózek gastronomiczny. Otrzymasz 500 € miesięcznie zwrotu. Przez 48 miesięcy. Jako zabezpieczenie otrzymujesz pismo o wartości około 22.000 € należące do wózka gastronomicznego. Zarobisz wtedy po 48 miesiącach 6500 €. Więc znacznie więcej niż 4% .... Praktycznie brak ryzyka.

Napisany przez tccenter
wodim pisze: @tccenter: Jeśli oba te rzeczy idą dobrze, to dlaczego szukasz kredytu? Aby bardziej sprecyzować moją sprawę: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=26955
Jednakże: w przypadku pierwszego nie mam możliwości aktywacji tylu kart SIM, ile mógłbym sprzedać, ponieważ mam tylko około 10 000 kapitału na zakup kart. Aktualnie przyczepa gastronomiczna jest wynajęta za 1100 € miesięcznie, a chciałbym ją teraz kupić na raty albo w Leasingu. Jako zabezpieczenie dostępny będzie tutaj dokument. Oczywiście, umowa może zostać sporządzona przez notariusza.

Napisany przez wodim
Ok, w takim razie byłem w błędzie. Wygląda na to, że mamy więc praktycznie ten sam problem: żadna z banków nie jest przekonująca.

Napisany przez tccenter
Nie koniecznie, ale banki są zbyt niewielkie i trwa to za długo... Spróbuj dostać kredyt od banku na 2-3 miesiące... prawie niemożliwe... Wolę prywatnych inwestorów, niech oni zarabiają swoje pieniądze. Banki nie mają dość zysków, a gdy ludzie pomagają sobie nawzajem prywatnie, banki kiedyś się obudzą...

Napisany przez wodim
tccenter pisze: a kiedy ludzie zaczną sobie pomagać prywatnie, banki pewnego dnia się obudzą ....
Tego wątpię, wydaje się, że nawet nie wyciągnęli żadnych wniosków z ostatniej wielkiej bankructwa. Po co też, skoro państwo zawsze skoczy do przodu (czyli: podatnik). Zyski są prywatyzowane, straty socjalizowane, rachunek zawsze płaci zwykły człowiek. Cytat od tccenter ale banki są zbyt nieelastyczne i trwa to za długo ... spróbuj dostać kredyt od banku na 2-3 miesiące ..... praktycznie niemożliwe ... banki nigdy się nie najeżdżą Komu to mówisz. Więc będę wymagał swoich praw, dopóki nie znajdzie się ktoś, kto może mi pomóc (mikroskopijne kwoty w porównaniu z kwotami, od których banki w ogóle zaczynają rozmawiać), i otrzyma je z powrotem z odsetkami, co jest pewne: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=26955 Całość jest dość niekonwencjonalna (i najprawdopodobniej dlatego nie przekona banku) - ale całkowicie legalna!

Napisany przez wodim
tccenter pisze: Jednak: w pierwszym przypadku nie mogę obecnie aktywować tylu kart SIM, ile mogę sprzedać. Ponieważ mam tylko około 10 000 kapitału na zakup kart.
Teraz jednak również nie rozumiem problemu: Jeśli istnieje zapotrzebowanie, po prostu kupujesz na początek za 10 000, sprzedajesz dalej - wtedy musi już coś wpłynąć...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata