Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Kontynuacja składki ubezpieczenia samochodu mojej matki.

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

dwa lata temu (23 lata) kupiłem sobie samochód, który został zarejestrowany na moją mamę ze względów finansowych. Ponieważ teraz wyprowadzam się z domu i przenoszę się do innego miasta, chciałbym przerejestrować samochód na siebie oraz zarejestrować ubezpieczenie na swoje imię. Czy w tym przypadku mogę kontynuować opłacanie składki ubezpieczeniowej mojej matki, czyli przejąć jej zniżki w ubezpieczeniu samochodu?

Jeśli to nie jest możliwe, czy ktoś wie, z jakim procentem będę kontynuować ubezpieczenie?

Wesołych Świąt,

Traveller

Re: Kontynuacja składki ubezpieczenia samochodu mojej matki.

Napisany przez Dasdi1970
Cześć!
Możesz przejąć maksymalnie tyle lat bezszkodowej jazdy od swojej matki, ile sam masz uprawnień do prowadzenia pojazdów.
Masz 23 lata; więc maksymalnie SF 5. W przeciwnym razie obowiązują procenty, które są przypisane do twojego pojazdu. Po 2 latach powinieneś mieć już 85% zniżki.
Niezależnie od tego, musisz dostarczyć swojej firmie ubezpieczeniowej formularz, w którym Twoja matka przekazuje Tobie swoje zniżki. Musisz również potwierdzić, że prowadziłeś pojazd głównie samodzielnie. Formularz powinieneś dostać w miejscu, gdzie ubezpieczasz swój pojazd. - Wewnętrzna nazwa: TB-28 -

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata