Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wpis do Schufy dotyczący korzystania z karty kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
Cześć!

Zawsze źle znoszę nie wiedzieć, co o mnie może być gdzieś zapisane. Mam 26 lat i jak dotąd nie brałem kredytu. Jednakże posiadam kartę kredytową, z której regularnie korzystam.

Czy ta moja aktywność jest zapisywana w Schufie, czy też samo posiadanie karty kredytowej?

W końcu nie jest to prawdziwy kredyt. Czy mimo to zostanie to zgłoszone?

Pozdrawiam, Backenbeißer32

Napisany przez Doso
Weź dostęp online do swoich danych w Schufa - wtedy możesz sprawdzić. Często jest tam zaskakująco mało informacji.

Napisany przez 2Escorpio
Więc w moim Schufa są moje konto osobiste, moje karty kredytowe i gdzie mam umowę na telefon komórkowy.

Napisany przez Finanzmaus
Cześć Backenbeißer32,
jeśli chodzi o zwykłą niemiecką kartę kredytową z limitem kredytowym, została ona również wpisana do Schufy, ponieważ przechowywane są tam wszystkie istotne dane kredytowe. Zakres korzystania nie jest uwzględniony. Zgłoszono jedynie fakt istnienia umowy o kartę kredytową. Na początku musiałeś już podpisać klauzulę dotyczącą Schufy na wniosku o kartę kredytową. Brak wpisu w Schufie występuje jedynie w przypadku kart kredytowych prepaid lub kart kredytowych zagranicznych banków.
Pozdrowienia

Napisany przez Peter
Cześć,
w przypadku zwykłych kart kredytowych jest tylko wpisane, że masz takową, jak również bank, w którym jest ona prowadzona.
Tego rodzaju wpis nie jest uznawany za negatywny, raczej pozytywny, gdyż inne banki widzą, że masz kartę i zawsze regulujesz rachunki. To samo dotyczy kredytów, które są regularnie obsługiwane.

Negatywnie oceniane jest natomiast, gdy ubiegałeś się o kartę kredytową w kilku bankach, ale nie została ona przyznana, także jest to odnotowywane.

Napisany przez 2Escorpio
Tak Pozytywne jak zawsze mówią, nie jest. To także jest traktowane jako zaciągnięty kredyt i obniża Twoją zdolność kredytową lub kwotę, jaką inne banki mogłyby Ci dać

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata