Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Czy termin notarialny do zakupu domu może zostać ustalony dopiero po otrzymaniu zgody banku?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry,

moja przyjaciółka i ja chcemy kupić Dom i już znaleźliśmy coś odpowiedniego. Wierzymy, że finansowo będzie to dla nas wykonalne. Nasz doradca bankowy również się temu przyjrzał i uznał, że nie powinno być z tym problemów. Ostateczną decyzję podejmie jednak inny dział banku. Przekazał już dokumenty do odpowiedniego działu. Razem z sprzedawcą domu umówiliśmy się na spotkanie z notariuszem na przyszły tydzień. Czy możemy to spotkanie odbyć, nawet jeśli do tej pory otrzymaliśmy zielone światło tylko od naszego doradcy bankowego?

Pozdrawiam, Dispatcher

Re: Czy termin notarialny do zakupu domu może zostać ustalony dopiero po otrzymaniu zgody banku?

Napisany przez MThiemann
Cześć Dyspozytorze,

bardzo zalecam powstrzymanie się od podpisywania umowy kupna-sprzedaży bez klauzuli odstąpienia (w przypadku braku potwierdzenia finansowania). Powinieneś najpierw mieć pisemne potwierdzenie finansowania od swojego banku przed podpisaniem notarialnej umowy kupna-sprzedaży. Tylko w ten sposób będziesz mógł uchronić się przed nieprzyjemnymi niespodziankami i finansową przygodą. Niestety, miałem już do czynienia z innymi sytuacjami i wtedy znalazłeśbyś się w niepotrzebnej sytuacji kryzysowej.

Na ten temat napisałem już artykuł na blogu Clever-Immo, który możesz zobaczyć tutaj.

Pozdrowienia,

M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata