Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Minimalna kwota przy użyciu karty MasterCard.

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry.

Podczas mojego ostatniego pobytu w mieście, gdy chciałam użyć mojej karty kredytowej (MasterCard) w sklepie, uprzejma osoba przy kasie poinformowała mnie, że mogę płacić kartą tylko za zakupy o wartości co najmniej 50 euro. W geście protestu zrezygnowałam z zakupu. Sprzedawca nie mógł zrozumieć mojego stanowiska.

Teraz moje pytanie: Czy sprzedawcy/marketowcy mogą określać takie minimalne kwoty przy płatności kartą kredytową? Jaka jest obowiązująca minimalna kwota?

Pozdrowienia, KatjaH.

Napisany przez 1cent

Dzień dobry.

Podczas mojego ostatniego pobytu w centrum, gdy chciałam użyć mojej karty kredytowej (MasterCard), uprzejma osoba przy kasie poinformowała mnie, że mogę zapłacić kartą kredytową dopiero od kwoty zakupu wynoszącej co najmniej 50 euro. W geście protestu zrezygnowałam z zakupu. Sprzedawca w ogóle tego nie zrozumiał.

Teraz moje pytanie: Czy sprzedawcy/mieszczanie mogą ustalać takie minimalne kwoty przy użyciu karty kredytowej? Jaka jest obowiązująca minimalna suma?

Pozdrowienia, KatjaH.

coś takiego w ogóle nie wchodzi w grę! według cardcomplete można płacić kartą we wszystkich miejscach, gdzie jest terminal! sprzedawcy muszą nawet!

w innym przypadku należy po prostu skontaktować się z firmą kart kredytowym! z punktu widzenia sprzedawców, mogę to jednak zrozumieć! za każdym razem, gdy ktoś płaci kartą kredytową, muszą zapłacić prowizję!

dzisiaj kupiłam 2 kawy latte i gniazdko za łączną kwotę około 4,70 euro kartą kredytową w sklepie spar! powinno więc być zawsze możliwe!

Napisany przez 2Escorpio

w przeciwnym razie należy skontaktować się z firmą obsługującą kartę kredytową! Z punktu widzenia sprzedawcy, również to rozumiem! Za każdym razem, gdy ktoś płaci kartą kredytową, muszą oni zapłacić prowizję!

Ale to nie uzasadnia minimalnej opłaty w wysokości 50 euro! Przy 10 euro mogę powiedzieć Ok ... ale tak nie!

Napisany przez yamahama
Jestem pewien, że takie zachowanie jest sprzeczne z regulaminem MasterCard lub Visa, dlatego śmiało zgłoś ten incydent swojej firmie kartowej. Chociaż sprzedawca może zgodnie z niemieckim prawem odmówić przyjęcia płatności kartą kredytową, to na pewno jest to zabronione w umowie między nim a Visa/MasterCard.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata