Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Różna płaca za tę samą pracę

Napisany przez ADMCI4
Pracuję od czterech miesięcy w teatrze, gdzie oprócz obsługi kasy wieczorem zajmuję się również pracami biurowymi i obsługą telefonu. Dzielę stanowisko z kolegą, który dodatkowo zajmuje się techniką sceny. On dostaje więcej pieniędzy niż ja, ponieważ za prace biurowe otrzymuje taką samą stawkę jak za technikę sceny. W obszarze biurowym wykonuję dokładnie te same zadania co on.

Czy jest to normalne lub dopuszczalne, że pracownicy wykonujący te same czynności są różnie wynagradzani? Czy mogę domagać się równego traktowania na podstawie ustawy o równym traktowaniu?

Pozdrowienia, Pechmarie

Re: Różna płaca za tę samą pracę

Napisany przez Peter
Witaj w niesprawiedliwym świecie pracowników Jako fachowiec, nauczyłem już inżyniera, który przy zatrudnieniu dostawał o kilkaset euro więcej niż ja z doświadczeniem. Przez lata powierzałem pracę innemu koledze i ją kontrolowałem, a on dostawał około 500 euro więcej brutto niż ja. Zdarza się, że niektórzy otrzymują więcej za tę samą pracę co ty, może to być spowodowane m.in. wykształceniem, doświadczeniem, a także przysłowiowym nosa...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata