Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy możliwe jest uzyskanie debetu tylko z poręczycielem?

Napisany przez ADMCI4
Cześć!! Mam 23 lata i studiuję za granicą. Mam konto zarówno w Niemczech, jak i we Francji, ponieważ tutaj studiuję i mieszkam. Ponieważ moje stypendium zawsze jest przekazywane na moje niemieckie konto, muszę ciągle dokonywać transferów między nimi. Czasami zdarzają się trudności lub debety, za które potem muszę drogo płacić. Dlatego chciałbym mieć na obu kontach debet, ale bank zgadza się na to tylko wtedy, gdy moim poręczycielem są moi rodzice. Czy to jest normalne czy można to zrobić inaczej? Chciałbym uniknąć włączenia w to moich rodziców. Pozdrowienia, MisterQ.

Re: Czy możliwe jest uzyskanie debetu tylko z poręczycielem?

Napisany przez 2Escorpio
Bafög są państwowymi świadczeniami niepodlegającymi zajęciu, co oznacza, że jeśli nie spłacisz swojego debetu, bank pozostanie na lodzie.

To, że bank proponuje Ci założenie debetu pod warunkiem podpisania go przez Twoich rodziców, stanowi już duży krok w Twoją stronę.

Inaczej nie otrzymasz debetu, chyba że zmienisz swoje konto na konto w banku oferującym początkowy debet. Nie mogę jednak zagwarantować, że po pewnym czasie nie zostanie on usunięty, jeśli tylko otrzymujesz Bafög.

Może być również możliwe, że po uzgodnieniu z bankiem, Twój znajomy zostanie wpisany jako poręczyciel, pod warunkiem że ma on prawidłowe wynagrodzenie lub jest zamożny. :P

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata