Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Następny kryzys bankowy spowodowany bankructwem Grecji?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim..Po tym, jak cieszyłem się z poprawy sytuacji gospodarczej i faktycznie odczuwałem jej skutki, martwię się o finansowe konsekwencje katastrofalnej sytuacji w Grecji. Czy teraz w Niemczech również grozi nam ponowny kryzys bankowy?Co stanie się z kredytami udzielonymi przez niemieckie banki i firmy Grecji? Czy mogą one zostać nadal uratowane, czy też banki i firmy muszą je umorzyć?Kto może podać mi bliższe informacje na ten temat i powiedzieć, co stanie się z kredytami?Pozdrowienia,Nils T.

Napisany przez EuroPaule
[cytat=Nils05">
Czy w Niemczech możemy się teraz spodziewać kolejnego kryzysu bankowego?
[/cytat]
Cześć,

Dzięki środkom pomocowym UE, MFW i EBC, refinansowanie Grecji jest z ludzkiego punktu widzenia zapewnione przynajmniej na najbliższe trzy lata. Dlatego w tym czasie kolejny kryzys bankowy jest raczej mało prawdopodobny. W ostateczności to teraz podatnicy UE (i przez MFW również innych krajów) gwarantują spłatę greckich długów.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez kelte14
Moim zdaniem kolejny kryzys bankowy jest mało prawdopodobny.
Ponieważ banki byłyby mniej dotknięte upadkiem Grecji niż ogólna sytuacja gospodarcza UE.
W szczególności kurs euro gwałtownie spadłby. Inflacja byłaby bardzo prawdopodobna.

Jednak z uwagi na zapewnienie pomocy finansowej dla Grecji na najbliższe trzy lata, zagrożenie zostało na razie odsunięte.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata