Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Możliwe miejsca akceptacji mojej karty Visa

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Mam teraz kartę Visa, ponieważ moja dziewczyna bardzo tego chciała. Widzę również, że jest to dość praktyczne dla naszych wakacji. Ale co mam zrobić z tą kartą tutaj w domu?

Dotychczas zawsze korzystałem tylko z mojej karty debetowej i świetnie mi to wystarczało. Czy mogę używać mojej karty Visa do płacenia na przykład w supermarkecie? Gdzie jeszcze mogę z niej skorzystać???

Pozdrowienia, Leistenleger

Re: Możliwe miejsca akceptacji mojej karty Visa

Napisany przez ProperSoul
Cześć,
zasadniczo możesz płacić kartą VISA wszędzie tam, gdzie jest akceptowana. Zazwyczaj na wejściu znajduje się naklejka informująca, jakie środki płatnicze są akceptowane.

Sklepy dyskontowe typu Aldi/Lidl/Norma/Penny/Netto itp. - przynajmniej tutaj w okolicy - nie należą do nich. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy można nimi płacić w innych supermarketach.

Możesz na przykład płacić kartą VISA na wielu stacjach benzynowych dużych sieci.

Poza tym karta VISA bardzo dobrze się nadaje do zakupów w internecie, na przykład gdy chcesz coś kupić lub zamówić w Anglii albo w USA.

Mam nadzieję, że trochę pomogłem

PS: Przepraszam za moje wścibstwo, ale jeśli mogę zapytać: z jakiego banku jest twoja karta VISA? Tylko nazwa, bez lokalizacji.
Czy pobierana jest opłata roczna za kartę?

Pozdrowienia
propersoul

PS: Jeśli Twoja karta jest związana z opłatą roczną lub jej darmowość zależy od minimalnej kwoty transakcji, daj mi znać, a mogę polecić Ci kartę, która jest całkowicie darmowa i niezwiązana z żadnym minimalnym obrotem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata