Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Poszukiwanie prawdziwej karty kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Zawsze zdziwiony jestem, gdy w kontekście zwykłych kart MasterCard, Visa, American Express i innych kart kredytowych używa się słowa karta kredytowa. Karta ta udostępnia tylko określony limit środków do wykorzystania przez maksymalnie cztery tygodnie do następnego terminu rozliczenia. Gdzie jednak mogę się udać, jeśli interesuję się prawdziwą kartą kredytową? Takie karty istnieją, chociaż nie są tak powszechne w Niemczech jak w innych krajach. Kto może mi powiedzieć, gdzie mogę złożyć wniosek o taką kartę?

Z poważaniem,
Goldi

Napisany przez 2Escorpio
Prawdziwa karta kredytowa jest bardzo popularna w Niemczech od ostatnich 2 lat i jest oferowana praktycznie wszędzie (poza kartami własnego banku, które nie są jeszcze tak powszechne).

Ale poza nimi... Barclaycard, Landesbank Berlin (adac, webmiles, amazon, vodafone itp.)
Wszystkie karty kredytowe linii lotniczych takie jak Lufthansa, Germanwings czy hotele takie jak karta Hilton
Wszystkie wcześniejsze karty kredytowe Karstadtquelle Bank (Kadewe, Karstadt, Alsterhaus, Oberpollinger, Premiumcard, Dmax card...)
Lub karty od BWBANK (payback, własne karty itp...)

Widzisz... wybór jest niemal nieograniczony

Napisany przez ProperSoul
Cześć Goldi,
co masz na myśli mówiąc prawdziwa karta kredytowa?
Z tego, co wiem, każda karta kredytowa ma określony limit ustalony przez bank, który zależy od tego, ile miesięcznie zarabiasz lub ile miesięcznie możesz płacić.

I mogę się mylić, ale czy nie tak jest, że w przypadku niewystarczających środków na koncie bieżącym do spłaty miesięcznej wypłaty, niespłacona część obrotów na karcie kredytowej działa jako odsetkowy kredyt?
Ja jeszcze nie doszedłem do tego etapu, więc nie mogę tego powiedzieć z pewnością.

Może Esco może powiedzieć coś dokładniejszego.

Pozdrowienia,
PS

Napisany przez 2Escorpio
Soul... istnieją karty kredytowe z określonym limitem (zwykle *hehe*) i musisz spłacać co miesiąc co najmniej 5% zaległej kwoty. Jeśli więc twój limit kiedyś się wyczerpie... możesz go spłacać co miesiąc w wysokości 5%... ale zazwyczaj pobierane są bardzo wysokie odsetki. Po prostu jest to kredyt, który zawsze możesz wziąć i musisz spłacać tylko 5% miesięcznie.

Ps.: Nie, karta DKB nie ma tej możliwości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata