Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Procedura płatności za pomocą karty przedpłaconej.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, ponieważ z powodu pewnych trudności finansowych w ostatnich latach nie mogę już otrzymać zwykłej karty kredytowej, mam teraz tylko możliwość zabrania kartę kredytową opartą na systemie Prepaid na wakacje. Poza tym, że oczywiście każdy może wywnioskować, dlaczego płacę taką kartą, co już jest wystarczająco żenujące, chciałbym także wiedzieć, czy istnieje osobny sposób rozliczeń dla tych kart. Oznacza to, czy mogę założyć, że tam, gdzie mogę płacić kartą kredytową, mogę także płacić kartą Prepaid?

Dziękuję za odpowiedź,
Joe

Napisany przez 2Escorpio
Karty prepaid akceptowane są tylko tam, gdzie można je sprawdzić elektronicznie.Więc nie przy urządzeniach typu Ritsch Ratsch (kartą i tak nie można dokonać transakcji offline) i nie przy urządzeniach bez połączenia internetowego, np. w pociągu, samolocie itp.Pozdrawiam, esco

Napisany przez yamahama
I pamiętaj, że w hotelach i w wypożyczalniach samochodów często honorowane są tylko prawdziwe karty kredytowe. Zazwyczaj na karcie zostaje zablokowana pewna kwota, która może być wykorzystana na ewentualne koszty (od minibaru po tankowanie).

Zazwyczaj nie jest to możliwe z kartą przedpłaconą, nawet jeśli karta ma wystarczającą ilość środków. Najlepiej zapytać wcześniej w hotelu!

Napisany przez 2Escorpio

I powinieneś pamiętać, że w hotelach i wypożyczalniach samochodów często honorowane są tylko prawdziwe karty kredytowe. Zazwyczaj karta jest obciążana określoną kwotą, która może być użyta na ewentualne koszty (od minibaru do tankowania)

To zazwyczaj nie jest możliwe z kartą przedpłaconą, nawet jeśli na karcie jest wystarczające saldo. Najlepiej zapytać wcześniej w hotelu!

Ale tak, to jest możliwe... można zablokować pieniądze na karcie prepaid tak samo jak na zwykłej (jeśli saldo wystarcza). Hotele i wypożyczalnie samochodów po prostu częściej ich nie akceptują, bo obawiają się, że kwota wydana przekroczy zablokowaną.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata