- pt cze 04, 2010 7:18 pm
Cześć drodzy czytelnicy i pomocnicy,krótka wstępna informacja:Mam 22 lata i z powodu kilku niepotrzebnych rzeczy i działań mam znaczną górę długów. Obecnie wynosi ona 22107,44€. W przeszłości coraz częściej odwiedzałem mojego banku (jedynego wierzyciela). Zawieszenie rat z powodu trudności w spłacie, zwiększenie debetu, refinansowanie i znowu od początku... Niestety, w ostatnich miesiącach nie było mi możliwe spłacenie pożyczki.Więc ponownie udałem się do banku. Wtedy miałem nową pracę w planach. Jednakże, żeby otrzymać kolejne refinansowanie, bank dał mi 3-tygodniowy termin na udowodnienie znacznie większych dochodów na podstawie umów o pracę. Brzmi trudno, ale dałem z siebie wszystko i znalazłem tych pracodawców. Niestety, mówimy tutaj o efektywnym czasie pracy 1. Praca: 5-7.30 rano i 2. Praca od 8 do 19. Pierwsza praca polegała na sortowaniu paczek o wadze do 31kg na taśmie produkcyjnej jako Pusher, a druga praca (główna) to monter opon/mechanik samochodowy.Mówimy praktycznie o czasie pracy 13,5 godziny plus 1 godzina dojazdu. Musiałem więc sobie uświadomić, że nie jestem w stanie tego wytrzymać na dłuższą metę i zrezygnowałem z pracy dodatkowej. Myślę, że rozumiecie...Teraz znów pojawił się problem z niewystarczającym dochodem i fair przed podpisaniem nowej umowy pożyczki poddałem się i podziękowałem mojej opiekunce i przeprosiłem ją.Jej zadaniem było teraz przekazanie mojej sprawy do działu prawnego, a dzisiaj znalazłem reakcję w swojej skrzynce pocztowej. Wypowiedzenie konta bieżącego: 2893,21€, Wypowiedzenie pożyczki: 19214,23€. Otwarte kwoty muszą być spłacone do 26.05.2010 - NIEMOŻLIWE...Moje miesięczne dochody wynoszą teraz około 1168€ netto, i do sierpnia jestem wciąż na okresie próbnym. Powiadomiłem już mojego pracodawcę o tej sytuacji, a on powiedział, że najprawdopodobniej otrzymam stałe zatrudnienie i oczekiwana egzekucja wynagrodzenia nie stanowi dla niego powodu wypowiedzenia. Oczywiście założyłem konto bankowe w innym banku, aby móc korzystać z mojej wypłaty...Jeśli brakuje jakichkolwiek danych lub chcecie/musicie dowiedzieć się więcej, proszę pytajcie...jestem trochę zrozpaczony, chociaż wiem, że jestem winny sam sobie i nie mogę oczekiwać pomocy ze strony banku...Dziękuję z góry