Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt został wypowiedziany, co teraz?

Napisany przez FNAB
Cześć drodzy czytelnicy i pomocnicy,krótka wstępna informacja:Mam 22 lata i z powodu kilku niepotrzebnych rzeczy i działań mam znaczną górę długów. Obecnie wynosi ona 22107,44€. W przeszłości coraz częściej odwiedzałem mojego banku (jedynego wierzyciela). Zawieszenie rat z powodu trudności w spłacie, zwiększenie debetu, refinansowanie i znowu od początku... Niestety, w ostatnich miesiącach nie było mi możliwe spłacenie pożyczki.Więc ponownie udałem się do banku. Wtedy miałem nową pracę w planach. Jednakże, żeby otrzymać kolejne refinansowanie, bank dał mi 3-tygodniowy termin na udowodnienie znacznie większych dochodów na podstawie umów o pracę. Brzmi trudno, ale dałem z siebie wszystko i znalazłem tych pracodawców. Niestety, mówimy tutaj o efektywnym czasie pracy 1. Praca: 5-7.30 rano i 2. Praca od 8 do 19. Pierwsza praca polegała na sortowaniu paczek o wadze do 31kg na taśmie produkcyjnej jako Pusher, a druga praca (główna) to monter opon/mechanik samochodowy.Mówimy praktycznie o czasie pracy 13,5 godziny plus 1 godzina dojazdu. Musiałem więc sobie uświadomić, że nie jestem w stanie tego wytrzymać na dłuższą metę i zrezygnowałem z pracy dodatkowej. Myślę, że rozumiecie...Teraz znów pojawił się problem z niewystarczającym dochodem i fair przed podpisaniem nowej umowy pożyczki poddałem się i podziękowałem mojej opiekunce i przeprosiłem ją.Jej zadaniem było teraz przekazanie mojej sprawy do działu prawnego, a dzisiaj znalazłem reakcję w swojej skrzynce pocztowej. Wypowiedzenie konta bieżącego: 2893,21€, Wypowiedzenie pożyczki: 19214,23€. Otwarte kwoty muszą być spłacone do 26.05.2010 - NIEMOŻLIWE...Moje miesięczne dochody wynoszą teraz około 1168€ netto, i do sierpnia jestem wciąż na okresie próbnym. Powiadomiłem już mojego pracodawcę o tej sytuacji, a on powiedział, że najprawdopodobniej otrzymam stałe zatrudnienie i oczekiwana egzekucja wynagrodzenia nie stanowi dla niego powodu wypowiedzenia. Oczywiście założyłem konto bankowe w innym banku, aby móc korzystać z mojej wypłaty...Jeśli brakuje jakichkolwiek danych lub chcecie/musicie dowiedzieć się więcej, proszę pytajcie...jestem trochę zrozpaczony, chociaż wiem, że jestem winny sam sobie i nie mogę oczekiwać pomocy ze strony banku...Dziękuję z góry

Re: kredyt został wypowiedziany, co teraz?

Napisany przez Jakob Cyll
Hej FNAB, ważne jest również udzielenie odpowiedzi na pytanie, jak jest z twoją zdolnością kredytową. Schufa? Infoscore? Jeśli kciuk wskazuje w dół, polecam skorzystanie z usług rzetelnego doradcy ds. zadłużenia. Osobiście sugeruję negocjowanie z bankiem, ponieważ na pewno nie jest w jego interesie, abyś podniósł rękę, ponieważ w takim przypadku bank zawsze musi obawiać się, że pieniądze nie zostaną zwrócone. Więc: Skontaktuj się z bankiem. Porozmawiaj z kierownikiem oddziału, a nie z pracownikiem obsługi. Wykaż swoją dobrą wolę. Argumentuj, że w przypadku twojego dochodu zajęcie do kwoty wolnej od zajęć nie będzie tak atrakcyjne dla banku jak spłata z dużą ilością dobrej woli. Potem pomyśl o pracodawcy. Jeśli jest on zorientowany społecznie, możliwe, że udzieli ci pożyczki pracowniczej, szczególnie jeśli zamierza cię zatrudnić na stałe. Wiem, że nie ma tu uniwersalnego rozwiązania, ale może to pomóc. Proszę informuj forum o postępach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata