Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Akceptacja niemieckich kart kredytowych w USA.

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry!

Nasza córka wybiera się na rok do USA po ukończeniu matury w tym lecie. Aby była zabezpieczona, chcemy jej dać kartę kredytową. Początkowo myśleliśmy o karcie prepaid, ale obawiamy się, że akceptacja tych kart w USA nie jest tak duża. Dodatkowo ładowanie ich może być kłopotliwe. Dlatego ostatecznie zdecydowaliśmy się na zwykłą kartę kredytową.

Używamy tutaj w Niemczech karty Mastercard. Ale jak jest z nią w USA? Czy Mastercard cieszy się tam takim samym uznaniem, czy powinniśmy dać jej lepiej inną kartę?

Z pozdrowieniami,
HotGurki

Napisany przez 2Escorpio
Hej...

Wydaje mi się, że w przypadku kart prepaid, w Stanach Zjednoczonych, należy zdecydowanie odradzić... Działa ona w miastach, ale na wsiach, gdzie nadal zdarzają się urządzenia mechaniczne lub elektroniczne bez natychmiastowego sprawdzenia salda... mogą wystąpić problemy... Dodatkowo, w USA świadczy to o bardzo złej zdolności kredytowej.

Mastercard jest dobrze akceptowana w USA... ale ogólnie polecam kartę Visa, a najlepiej parę kart.

Oznacza to, że 1. karta Visa / 1. karta Mastercard i limit... więc obie karty korzystają z jednego limitu, który wydaje bank. (Zawsze można go obniżyć). BarclayCard jest bardzo dobrą alternatywą dla studentów.

Ps.: Karta kredytowa to karta kredytowa... więc to nie ma znaczenia, czy Visa jest wydana w Niemczech, Anglii czy gdziekolwiek indziej... jest ona akceptowana w sklepach na całym świecie.

Napisany przez prostevee
Cześć,
kolega ma rację. Jednakże w USA...
Karta kredytowa nr 1: Mastercard
Karta kredytowa nr 2: Visa
Obydwie są praktycznie równie akceptowane praktycznie wszędzie. Tak więc to nie ma znaczenia. Mimo wszystko poleciłbym między tymi dwoma. W razie wątpliwości, korzystając z innych dostawców, możesz napotkać problemy z akceptacją.

Pozdrowienia
prostevee

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,
kolega ma w zasadzie rację. Jednakże, w USA...
Karta kredytowa nr 1: Mastercard
Karta kredytowa nr 2: Visa
Obie są jednak praktycznie równie popularne i akceptowane praktycznie wszędzie. Więc to jest obojętne. Niemniej jednak, ja bym się zdecydował między tymi dwiema. W razie wątpliwości, korzystając z usług innych dostawców, możesz napotkać problemy z akceptacją.

Pozdrawiam
prostevee

To jest nieprawda! Visa informuje, że ma ponad 5 300 000 punktów akceptacji w USA... Mastercard podaje liczbę tylko 4 266 000 punktów akceptacji w USA... więc sądzę, że Visa jest znacznie bardziej popularna!

Napisany przez prostevee

To jest błędne! Visa podaje, że ma ponad 5 300 000 punktów akceptacji w USA... Mastercard podaje tylko 4 266 000 punktów akceptacji w USA... więc myślę, że Visa jest znacznie dalej z przodu!

Aha, belfer ;-). Niestety, nie do końca przemyślane. Załóżmy, że liczba punktów akceptacji jest poprawna. Dobre badania!!!
Jednakże, bardzo zależy to od tego, gdzie się znajdujesz. Nic nie daje sytuacja, gdy Karta Kredytowa A ma więcej punktów akceptacji, jeśli znajdują się one wszystkie na wsi, Karta Kredytowa B ma mniej punktów akceptacji, ale są one w bardziej zaludnionych obszarach USA.
Mieszkałem długo w USA, dlatego moje stwierdzenia oparte są na praktyce, a nie na teorii.
Niemniej jednak, na zachodzie może się zdarzyć, że akceptowana jest tylko Mastercard, podczas gdy na wschodzie USA jest odwrotnie.
W normalnych okolicznościach zawsze znajdziesz się w obszarach, gdzie obie są akceptowane.

Napisany przez 2Escorpio

Oho, znawca ;-). Niestety, nie do końca przemyślane. Zakładam, że liczba miejsc akceptacji jest poprawna. Dobre badania!!!
Jednakże bardzo zależy od tego, gdzie się znajdujesz. Nic nie daje sytuacja, gdy karta kredytowa A ma więcej miejsc akceptacji, a wszystkie znajdują się na wsi, a karta kredytowa B ma mniej miejsc akceptacji, ale znajdują się w zaludnionych obszarach USA.
Mieszkałem długo w USA, dlatego moje stwierdzenia opieram na praktyce, a nie na teorii.
Tak czy inaczej, na Zachodzie może się zdarzyć, że akceptowana jest tylko Mastercard, podczas gdy na Wschodzie USA jest odwrotnie.
W normalnych okolicznościach zawsze znajdujesz się w obszarach i warunkach, gdzie obie karty są akceptowane.

Pytano o akceptację, a ta w przypadku Visy jest po prostu znacznie wyższa niż w przypadku Mastercard.... i nie o to, w jakich sklepach czy obszarach można płacić daną kartą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata