Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Książeczka oszczędnościowa niedostępna

Napisany przez stefan173
Cześć forumowicze,

Około pół roku temu, kiedy skończyłam osiemnaście lat, moja babcia przekazała mi książeczkę oszczędnościową w wysokości 2000 € z Postbank, na swoje nazwisko, ale na moją korzyść. W oddziale Postbank powiedziano mi, że książeczka oszczędnościowa musi zostać przepisana w Monachium i zostanie wysłana pocztą. Po kilku tygodniach zaczęłam być podejrzliwa i zapytałam ponownie. Pani wydawała się nieco zdezorientowana i powiedziała mi, że tak naprawdę nie powinno to zostać wysłane do Monachium.

Teraz chcą, żebym przyniosła dokument tożsamości mojej babci, aby mogli to odesłać, i najpierw dali mi kilka formularzy do wypełnienia przez babcię, a ponadto musi osobiście przyjść. Mam problem, bo nie mogę jej tam odwieźć, a także wydaje mi się, że prośbą o pomoc finansową zajął się adwokat.

W skrócie, obecnie jestem dość zagubiona i mam nadzieję na pomoc tutaj.

Re: Książeczka oszczędnościowa niedostępna

Napisany przez ProperSoul
Cześć,
wydaje mi się, że pracownik lokalnej poczty wprowadził cię w błąd...

Moim zdaniem nie powinieneś oddawać książeczki oszczędnościowej. Kto wie, gdzie ona teraz jest.

W moim przypadku w lokalnej poczcie nie mogli mi pomóc z wpisem, ale w nieco większym mieście wszystko poszło gładko (mieszkam na wsi; miasto znajdowało się tylko kilka kilometrów odległości). Książeczka została mi wpisana, a ponieważ miałem bardzo stare konto oszczędnościowe, dostałem nowe.

Zdecydowanie warto postawić na swoim w swojej poczcie, ponieważ to oni popełnili błąd. Nie pozwól sobie wmówić niczego i poproś o dokładne wyjaśnienie.

A jeśli jesteś rozważny, to powinieneś sprawić, żeby twoja babcia od razu zlikwidowała książeczkę oszczędnościową i odeszła z Poczty Banku. W tej chwili konta oszczędnościowe na kwotę 2 000 euro są najlepszą alternatywą.

Powodzenia z Pocztą Banku i nie daj się zniechęcić.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata