Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dlaczego tak trudno jest otrzymać kredyt bez badania w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie,

dlaczego tak trudno dostać kredyt bez sprawdzania w bazie danych Biura Informacji Gospodarczej z możliwie niskimi odsetkami?

Do tej pory nie dostałem żadnych dobrych ofert kredytowych ;(

Co sądzicie o BON-Kredit???

Pozdrawiam,
Valentin

Napisany przez 2Bolitho
Ponieważ udzielanie kredytów to działalność obarczona ryzykiem. Im wyższe ryzyko, tym wyższy procent (który umożliwia kredytodawcy zabezpieczenie się w razie niewypłacalności dłużnika). Tak to działa.

Gdy brak danych w Schufa, ryzyko jest wyższe, a więc i cena kredytu jest wyższa.

Oczywiście, jeszcze trudniejsza sytuacja wynika z negatywnych danych w Schufa.

Ogólnie odradzam branie kredytów, które nie służą inwestycji. W związku z tym, nie jestem w stanie pomóc w drugiej części pytania. Nie znam firmy Bon-Kredit. Jednak zalecam ostrożność w przypadku ofert promujących się jako nie sprawdzające danych w Schufa.

Napisany przez Zeccolino
Cześć,

to wcale nie jest takie trudne. Jednakże zależy to od tego, gdzie i jak szukasz. I tutaj również jest bardzo ważne!!! Pierwszy nie jest równoznaczny z najlepszym!!

Sprawdź Arza.de - Bez problemu, nawet z Schufa, jest tam kategoria Kredite, a potem Kredite ohne Schufa. Możesz tam poprosić o ofertę. Chodzi tylko o ofertę. O ile mi wiadomo, oferta jest darmowa, ale może Ci pozwolić dowiedzieć się, ile to będzie kosztować. I jak mówi przysłowie, pytanie nic nie kosztuje.

Ale ogólnie mówiąc, zawsze porównuj, porównuj, porównuj!!! Bo nic nie jest gorsze niż dawanie pieniędzy komuś, kogo się nie zna.

I jeszcze ważniejsze!! Trzymaj się z dala od przedpłat, na przykład Musisz najpierw zapłacić 250 euro za wniosek, praktycznie jako opłatę pośrednika... TO W OGÓLE NIE WCHODZI W GRĘ!!!!

Kiedyś chciałem skorzystać z takiej oferty około 10 lat temu, ale mój zdrowy rozsądek powiedział "Trzymaj się z dala".

Więc zerknij na ten link i porównaj. Chyba nawet to jest Bon-Kredit....

Pozdrowienia

Napisany przez unex65
Cześć Valentin,

po pierwsze jedna rada: trzymaj się z dala od Bon-Kredit! U nich kosztuje czasem zadawanie pytań.

Zastanawiam się dlaczego koniecznie musi to być kredyt bez sprawdzania w SCHUFA? Jeśli nie chcesz rozmawiać otwarcie na ten temat na forum, może przydatny byłby telefon do mnie. Ponadto, w przypadku tych kredytów bez sprawdzania w SCHUFA często zawierane są dodatkowe umowy, takie jak ubezpieczenie, oszczędzanie na cele mieszkaniowe itp., do tego dochodzi jeszcze sama rata kredytu, co sprawia, że całość staje się jeszcze droższa.

Może się również zdarzyć, że w przypadku tych kredytów bez sprawdzania w SCHUFA ktoś nagle stanie przed Twoimi drzwiami, udziela porad i na koniec mówi Ci, że musisz teraz opłacić mu koszty podróży.

Jednak istnieje rozwiązanie dla wielu spraw. Tylko nie chowaj głowy w piasek.

Pozdrowienia z Viersen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata