Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: ubezpieczenie zdrowotne podczas pobytu za granicą

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

mój ojciec jest emerytem i czasami mieszka pół roku w Turcji, a czasami w Niemczech.

Chce zrezygnować z obowiązkowego ubezpieczenia zdrowotnego na czas, gdy przebywa za granicą.

Moje pytanie brzmi, czy ubezpieczenie zdrowotne będą mogło go przyjąć z powrotem bez problemu,
gdy znowu będzie przebywał w Niemczech? Dziękuję za starania.

Pozdrawiam, Cem

Napisany przez Micha
Cześć Cem

Co? Dlaczego chciałby zwolnić się z pracy? Z tego, co mi wiadomo, nawet nie może tego zrobić. Po prostu niech dodatkowo wykupi ubezpieczenie zdrowotne na podróż zagraniczną na pół roku. Nie kosztuje to nawet 50 centów dziennie.

Pozdrowienia

Napisany przez Mike Spezi
Cześć,

wypowiedzenie w tym przypadku byłoby całkowicie błędne i zresztą nie jest także możliwe bez dalszego postępowania.

Ponieważ liczba zagranicznych podróży emerytów stale rośnie, wiele publicznych towarzystw ubezpieczeniowych oferuje obecnie modele, które umożliwiają ubezpieczenie dłuższych pobytów za granicą niż zwykłe podróże wakacyjne, za dodatkową opłatą.
Dlatego polecam skonsultować się w tej sprawie z właściwym publicznym towarzystwem ubezpieczeniowym.

Zawsze można również ubezpieczyć taką ochronę zagraniczną w prywatnych ubezpieczeniach zdrowotnych. Niestety, w przypadku wielu z nich istnieje ograniczenie wiekowe co do możliwości przyjęcia.

Pozdrowienia
mike

Napisany przez YoungMarie
Dokładnie mój typ. Moje ubezpieczenie zdrowotne za granicą kosztuje tylko 6 euro rocznie.

Napisany przez PI112
Cześć YoungMarie,

Uważaj z tymi ogólnikowymi stwierdzeniami. Twoje ubezpieczenie zdrowotne za granicą prawdopodobnie obowiązuje tylko podczas podróży trwającej maksymalnie 6 tygodni z rzędu, a nie przez 6 miesięcy.
Ponadto pytanie zostało już zakończone. Nie zawsze odkopuj stare wątki, robiłaś to również w przypadku pytania o Riester.

Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Cześć przyjaciele,

Dziękuję za Wasze rady.

Mój tata chce teraz skontaktować się bezpośrednio z g.KV i poprosić o poradę.

Pozdrowienia, Cem

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata