Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Złotość

Napisany przez DanielS82
Cześć wszystkim, słyszałem, że złoto jest dobrym sposobem na inwestycje, więc chciałem tu zdobyć kilka informacji. Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrowienia, Daniel

Napisany przez 2Bolitho
Czy złoto jest dobrą inwestycją, czy nie, pokaże przyszłość. Obecnie wydaje się, że jest trochę więcej osób, które wierzą w złotą przyszłość. Wynika to właśnie z niskiego zaufania do pieniądza papierowego w obecnym czasie oraz z faktu, że duże waluty wymagają znacznej dewaluacji. Jednak są też tacy, którzy widzą wielką bańkę na rynku złota. Cena złota jest obecnie bardzo wysoka, twierdzą, że po prostu osiągnęła już znaczny poziom i załamie się, gdy pierwsze osoby zaczną realizować swoje zyski. Obie strony mają silne argumenty, ale prawdę poznamy dopiero za kilka lat. Moim zdaniem, złoto jako krótka inwestycja to gra w ruletkę. Osoby zainteresowane długoterminowym inwestowaniem i zabezpieczeniem się na wypadek kryzysu, prawdopodobnie nie popełnią błędu inwestując w ten surowiec. Warunkiem jest posiadanie nadmiaru gotówki, która w żadnym razie nie będzie konieczna do natychmiastowego użycia. Na forum znajdziesz kilka wątków wartych przeczytania na ten temat. Istnieje również forum poświęcone wyłącznie złotu i innym metalom szlachetnym. Pro Aurum to wielki i wiarygodny sklep internetowy zajmujący się złotem. Jeśli oferta wydaje się zbyt tanio lub w inny sposób podejrzana: trzymaj się z dala!!

Napisany przez Sonicx
Wow, to była krótka i zwięzła odpowiedź zawierająca najcenniejsze informacje. Świetnie!

Napisany przez Goldesel55
Cześć wszystkim Chciałbym teraz zacząć kupować złoto. Obecnie mam małą kolekcję Krugerrandów, które są moją dumą. Czy powinienem kontynuować inwestowanie w monety, czy przejść na sztabki złota? Zależy mi bardziej na osiągnięciu zysku za 10 lat niż na krótkoterminowych zyskach. Dziękuję i pozdrawiam, Goldesel55

Napisany przez 2Bolitho
To zależy tylko od Ciebie. Cena złota za sztabki i monety jest określana przez bieżącą cenę handlową. Zazwyczaj nie ma wartości kolekcjonerskiej dla starych monet, która byłaby wyższa niż cena surowca. Poza tym sztabki można kupić w większych rozmiarach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata