Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Gdzie mogę znaleźć niezależne doradztwo dotyczące finansowania budowy?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór,

z pewnością istnieje wiele doradców, ale większość z nich współpracuje z określonymi bankami i kasami oszczędnościowymi.
Dlatego trudno mi uwierzyć w obiektywną i zorientowaną na klienta poradę.
Rozumiem, że doradcy muszą zarabiać swoje wynagrodzenie, ale myślę, że można to zrobić inaczej niż poprzez współpracę z bankiem, który ostatecznie może nie oferować mi najlepszych warunków. Dlatego bardzo zależy mi na znalezieniu źródła rzeczywiście niezależnych porad. Jestem też skłonny zapłacić za tę usługę, jeśli ostatecznie będzie to dla mnie korzystniejsze.
Pozdrowienia, Klaas

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Klaas,

nie musisz za to płacić, a mimo to otrzymasz niezależne doradztwo, a dobrzy pośrednicy finansowi współpracują z określonymi bankami z dobrego powodu, zakładając, że są one najtańsze, dlaczego więc zawsze inne?

Podstawowe usługi w sektorze finansowania nieruchomości obejmują około 10 banków, innych nie trzeba, nawet jeśli na platformie porównywania - do których banki są podłączone - znajdziesz u nas około 100 banki!

Nie musisz płacić żadnej opłaty!

Napisany przez 2Bolitho
Sposób, w jaki klaas podchodzi do tego tematu, bardzo dobrze rozumiem. Zawsze jednak pojawia się pytanie, kto kogo płaci. Jeśli płacę komuś, to ta osoba wskaże mi najlepsze opcje (ewentualne prowizje muszą jednak być wypłacone klientowi). Jeśli ktoś jest opłacany przez prowizje, czyli przez sprzedawcę, raczej zostanie przedstawiony produkt z najwyższą prowizją. Nie mam nic do nikogo osobiście, to po prostu kwestia systemu.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Bolitho,

O ile mogę to ocenić jako pośrednik finansowy, moim klientem zainteresuje się tylko wtedy, gdy całościowa oferta będzie lepsza niż ta, którą sam pozyskał. Chodzi mi tutaj również o oprocentowanie. Jeśli teraz akceptowane jest oprocentowanie w ofercie, to dobrze, jeśli usługa zostanie pokryta z tego samego źródła.

Zazwyczaj oprocentowanie wynika z faktu, że duzi dostawcy mają duże wolumeny i kontaktują się z bankami. Ponadto lepsze oprocentowanie generowane jest poprzez opracowywanie koncepcji finansowania, na przykład poprzez poprawę struktury dzięki tzw. pożyczkom subordynowanym, co samo w sobie przyciąga lepsze oprocentowanie!

Bank sprawdza gotowe do realizacji transakcje i wypłaca środki, my zajmujemy się doradztwem, pozyskiwaniem, realizacją i zgłaszaniem wniosków, a jeśli bank ma mniej pracy, może i będzie przelewać część prowizji pośrednikowi z marginesu odsetkowego, którego nie potrzebuje, bo nie miał związanych z tym kosztów.

Ponadto od 3 miesięcy wszystkie wynagrodzenia muszą być ujawnione podczas składania wniosków, nawet produkty zastępcze dla spłaty prowizyjnej muszą być uwzględnione w oprocentowaniu efektywnym.

Jeśli klient znajdzie ofertę, która jest o dziesiątą lepsza (co całkowicie może się zdarzyć), to ma prawo ją zaakceptować, ale wtedy musi samemu zająć się wszystkim, i wątpię, czy warto to robić. Niezależnie od tego, wielu klientów najpierw poznaje koncepcje finansowe dzięki naszej niezależnej i solidnej poradzie, po czym szuka najlepszego oprocentowania w odpowiednim banku! Jeśli obsługa jest dobra, a jest, nie widzę powodu, aby prowadzić dyskusję o wynagrodzeniu!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata