Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: konto oszczędnościowe emerytalne Postbank, zaksięgowanie darmowych certyfikatów

Napisany przez ADMCI4
R.S (Adres nie będzie ujawniony)

Deutsche Postbank

Internation S.A.

Luksemburg

25.10.2010

Dotyczy: konto emerytalne, zaksięgowanie bezpłatnych certyfikatów

Szanowni Państwo,

Dziękuję za drobny dodatkowy prezent - dzięki temu mogę się spodziewać około € 10 000 na moje zabezpieczenie emerytalne w 2025 roku. Jest to jednak zdecydowanie nie ta kwota około € 30 000, którą obiecał mi Państwa sprzedawca w 2007 roku. Dlatego nigdy więcej nie powierzę swoich pieniędzy Deutsche Postbank, szczególnie trudno zarobione pieniądze przeznaczone na moje zabezpieczenie emerytalne. Kryzys finansowy dawno minął, zyski z akcji znów płyną, a Postbank ma nadmiar gotówki - ale inwestorów Postbank pozostawia się samym sobie.

Z poważaniem

Zawiedziony inwestor Deutsche Postbank

Re: konto oszczędnościowe emerytalne Postbank, zaksięgowanie darmowych certyfikatów

Napisany przez Gerd
??????

Napisany przez ADMCI4
Co oznacza tutaj dodatkowy prezent?

Być może ktoś może mnie tutaj oświecić na temat tych tajemniczych bezpłatnych certyfikatów?!

Mam pewne przypuszczenia, że Postbank udziela pożyczek na wkłady... i że wiąże się to z poważnym ryzykiem straty, jeśli tzw. certyfikaty emerytalne zostaną zwrócone przed upływem terminu.

Postbank - no cóż, dziękuję, już wcisnęli mojej znajomej produkt 2040 - gdy będzie miała około 79 lat. Raz oszukana, a potem jeszcze te bezpłatne certyfikaty dodane na koniec - tak się robi.

Pozdrowienia
Green12

Napisany przez Gerd
O.K. Znalezione. Zabezpieczenie emerytalne oparte na certyfikatach w Goldman Sachs. To dopiero coś. Certyfikaty jako inwestycja może i tak, ale jako zabezpieczenie emerytalne? Nie wiem. Przynajmniej wpłacone składki są gwarantowane. To też coś. Jak to było z Lehman Brothers?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,
tak, gwarantowany dochód z bezpłatnych certyfikatów na końcu okresu trwania produktów - w przypadku wcześniejszej sprzedaży zależnych certyfikatów emerytalnych konieczne jest również oddanie odpowiednich części bezpłatnych certyfikatów - z ewentualnie znacznym odmiennym dochodem.

Te produkty emerytalne mają około czterech różnych terminów wygaśnięcia - więc większość ludzi chce je raczej wcześniej zwrócić - z odpowiednim ryzykiem.

Ach tak, bezpłatne certyfikaty podlegają opodatkowaniu w roku ich księgowania - zapomniałem o tym wspomnieć... poza tym certyfikaty emerytalne są wzmocnione udziałami akcyjnymi, co nazwa zupełnie nie sugeruje.

Postbank też wywiera na to pewną presję, wydaje mi się, że trzeba podjąć decyzję do 29. ... więc ja tego nie chcę (

Napisany przez Gerd
Perfekt. Co za wszystko istnieje. Myślę jednak, że większość ludzi czyta tylko słowo darmowe. Zgodnie z zasadą nie patrzy się koniowi w zęby, wszystko jest oczywiście zabierane. Gorzkie przebudzenie przychodzi później.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata