Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak banki mogą udzielać kredytów bez sprawdzania w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć.

Nie żebym to przenosił na siebie, ale po prostu bardzo mnie to interesuje.
Zawsze, gdy przeglądam oferty kredytów w internecie, natrafiam wcześniej czy później na oferty kredytów bez sprawdzania w BIK.
Te banki lub coś innego udzielają takie kredyty zazwyczaj na bardzo korzystnych warunkach, jak podaje oferta. Ryzykują jednak bardzo dużo, jeśli nie mogą uzyskać informacji z BIK na temat klienta. Jak rekompensują to ryzyko, jeśli nie pobierają wyższych odsetek niż banki współpracujące z BIK?

Pozdrowienia, Listonosz

Napisany przez 2Bolitho
Oprocentowanie, które jest reklamowane, nie jest tym samym, które jest później podane w umowie kredytowej. Ponadto jestem dość pewien, że zostaną pobrane inne opłaty, a kredyt nie zostanie wypłacony w całości. Inną możliwością jest jednoczesne zawarcie innych umów, na przykład planu oszczędzania inwestycyjnego (również z odpowiednio wysokimi opłatami) lub jakichkolwiek ubezpieczeń.

Napisany przez Kristian
Cześć, O ile mi wiadomo, w niemieckim instytucie kredytowym lub banku niemieckim to niemożliwe. Takie kredyty bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej zwykle są zawierane w Szwajcarii, zazwyczaj ryzyko niewypłacalności rekompensuje się nieco wyższymi kosztami. Ale nawet tutaj nie każdy otrzymuje kredyt, należy przedstawić dochody, ponadto zdaje mi się, że istnieje określona kwota maksymalna: gdzieś czytałem o 3500 euro, niestety nie mogę tego potwierdzić z pewnością. Pozdrawiam, Kristian

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata