Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy muszę podać powód ubiegania się o kredyt?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór;

Mam zamiar pójść w przyszłym tygodniu do mojego banku Sparkasse i zapytać o kredyt ratalny. Nie mam jednak zamiaru dokonywać z tych pieniędzy konkretnego, dużego zakupu, po prostu chciałbym mieć trochę więcej luzu na moim koncie, aby każda faktura nie dusiła mnie od razu.

Ale co powiedzieć, kiedy będą mnie pytali o powód kredytu?

Na pewno bank będzie chciał to wiedzieć. Czy jestem zobowiązany podać powód i czy go sprawdzą? Czy mogę ostatecznie robić z pieniędzmi, co chcę?

Pozdrowienia
GustavG

Napisany przez 2Bolitho
Nie rozumiem problemu. Masz przecież powód. Nie wiem, czy korzystasz z limitu debetowego w pełni czy prowadzisz konto bieżące na zasadzie salda dodatniego. Jeśli jesteś na minusie, refinansowanie byłoby całkowicie uzasadnione, aby płacić mniej odsetek.

Ważne jest, abyś mógł sobie pozwolić na kredyt. Po prostu szczerze porównaj wszystkie dochody i wydatki oraz uwzględnij rezerwy na naprawy, urlop i budowę majątku. I także na wszystko inne, co jest dla Ciebie ważne. Na końcu musi wyjść plus. Gdy już otrzymasz kredyt, powinieneś stopniowo budować poduszkę finansową. Czyli pozbyć się limitu debetowego i zacząć odkładać pieniądze. W przeciwnym razie wpadniesz w pułapkę długów, co ostatecznie prowadzi do bankructwa.

Napisany przez KeksKrummel
Twierdzę, że zależy to od wiarygodności instytutu.

Jeśli chcesz mieć 5 000 € w Sparkasse, na pewno cię zapytają. Jeśli bierzesz 5 000 € w Maxda lub EasyCredit, raczej mniej... Prawda?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata