Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Które akcje są polecane na rok 2011?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór,

powoli zaczynam wierzyć, że gospodarka zaczyna się odradzać i postanowiłem zainwestować trochę moich ciężko zarobionych pieniędzy w akcje w 2011 roku. Nie zamierzam zainwestować dużo, ale chciałbym zacząć od około 2000 euro. Chciałbym się dowiedzieć, jakie akcje polecacie. Nie mam ograniczeń ekologicznych ani etycznych, więc możecie polecić mi wszystko, co jest na rynku i co mogłoby być opłacalne dla mnie i mojego budżetu. Bylibyście w stanie także doradzić mi, jak długo powinienem trzymać te akcje.

Z góry dziękuję za Waszą radę,

Pete

Napisany przez 2Bolitho
Polecam zdecydowanie jedną z najważniejszych inwestycji: wiedzę. Poniższa rekomendacja książkowa dotyczy również Ciebie: viewtopic.php?t=6473 Gdy spojrzymy na wartości na giełdach, szybko zauważymy, że prawie wszystkie są bardzo wysoko wycenione. Jeśli wszystko pozostanie bez zmian, powinna nastąpić korekta do normalnej wyceny (średnie KGV od 13 do 15 itp.). Ale ze względu na nowe dane, teraz staje się ciekawie. Jeśli firmy przedstawią dobre wyniki, może być tu potencjał. Jeśli wyniki zawiodą, to będą spadki. Inwestowanie teraz to gra hazardowa. Można równie dobrze pójść do kasyna. Nie byłbyś pierwszą osobą, która inwestuje wtedy, gdy właściwi profesjonaliści od dawna poszukują kupujących, aby zrealizować swoje zyski. Moim obecnie rekomendowanym systemem handlowym jest tylko jedna wartość z DAX do kupienia. Z MDAX również tylko jedna. Zazwyczaj jest ich znacznie więcej, tak około 5-10. Ale, jak już wspomniałem, nowe dane mogą zmienić obraz sytuacji.

Napisany przez harokasch
Cześć, Nie mogę się nie zgodzić z Bolitho. ZANIM zdecydujesz się na inwestycję, musisz być dobrze poinformowany. Czytanie sprawdza się doskonale ;-) Jeśli chcesz inwestować, nie szukasz krótkoterminowego trafu, ale chcesz zwiększyć swoje pieniądze na dłuższą metę, prawda? Zatem inwestowanie w koszyk akcji byłoby lepszym rozwiązaniem niż inwestowanie w jedną akcję. Jeśli chodzi o pojedyncze akcje, polecam: Mała wskazówka: Nie przyjmuj wskazówek ;-) Pozdrawiam harokasch

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata