Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Co zrobić ze oszczędzonymi pieniędzmi - zainwestować bezpiecznie?

Napisany przez ADMCI4
Jestem laikiem jeśli chodzi o finanse i inwestycje. Chcę dobrze i bezpiecznie ulokować moje oszczędzone 12 000 euro. To jednak nie jest łatwe, biorąc pod uwagę nadchodzącą inflację, która sprawi, że oszczędzone pieniądze staną się bezwartościowe. Mam również duże zaufanie do ekspertów inwestycyjnych i doradców. Zazwyczaj oferują oni produkty, z których osiągają jak największą korzyść dla siebie. Co więc zrobić z moimi oszczędzonymi pieniędzmi, aby je bezpiecznie ulokować? Dziękuję & pozdrawiam serdecznie Stephan

Napisany przez ADMCI4
Co powiesz na fizyczne złoto albo najlepiej srebro. Albo inwestycje w aktywa rzeczowe, takie jak na przykład bezpośrednie inwestycje w przedsiębiorstwa. Istnieją bardzo interesujące możliwości.

Napisany przez Dasdi1970
To jasne, że zależy to głównie od tego, jak długo pieniądze mają być ulokowane, prawda? Jeśli mają służyć na emeryturę lub w ogóle na dłuższy okres - zróżnicuj inwestycje! Private Equity / aktywne zarządzanie majątkiem itp. Najważniejsze to unikać polis na życie / ubezpieczeń emerytalnych, oszczędności budowlanych itp.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Dasdi, tak jak zrozumiałem Stephana, chce on po prostu bezpiecznie ulokować swoje pieniądze z jak największym zwrotem. Nie wydaje mi się, żeby rozmawiali o emeryturze itp. Czy mógłbyś bardziej szczegółowo wyjaśnić, dlaczego lepiej zainwestować w inne produkty finansowe niż w ubezpieczenia na życie, ubezpieczenia emerytalne i oszczędzanie na mieszkanie? Dzięki, Pozdrawiam Maik

Napisany przez ADMCI4
Wypłaciłem wszystkie środki z rachunku LV itp. i założyłem nowe. Za depozyt dostałem certyfikat na fizyczne złoto, mogę wypowiedzieć umowę co tydzień po upływie minimalnego trzymiesięcznego okresu lokaty i miesięcznie uzyskuję co najmniej 4% zysku. Czego chcieć więcej? Wypłaty przebiegają bez problemów, więc wszystko jest idealne.

Napisany przez habari
Inwestowanie w Fundusze inwestycyjne jest zalecane na dłuższą metę. Fundusze inwestycyjne są traktowane jako majątek odrębny, są zabezpieczone przed upadłością, elastyczne i odpowiednie dla każdej kieszeni. Dla każdego rodzaju tolerancji na ryzyko istnieje odpowiedni fundusz. Warto zwrócić szczególną uwagę na koszty zakupu funduszy. Ponieważ zysk kryje się w zakupie. Dlatego internetowi pośrednicy funduszy są najlepszym wyborem, ponieważ w większości przypadków można uzyskać fundusze z rabatem 100% na opłaty za zakup, czyli bez prowizji przy zakupie. To automatycznie przynosi wyższy zwrot z inwestycji.

Napisany przez ADMCI4
Osobiście polecam każdemu zainwestować jedynie w fizyczne złoto/srebro. Masa ludzi zaczyna powoli się budzić, przynajmniej taki jest mój wrażenie z mojego banku. Z zawodowego obowiązku jestem niestety zmuszony dalej sprzedawać ludziom produkty, w które już od dawna nie wierzę, albo nawet w większości przypadków nigdy nie wierzyłem. Jednak z perspektywy wielu kolegów, ta decyzja nie jest łatwa, ale praca i utrzymanie rodziny sprawia, że wielu z nich znosi presję i dalej doradza w imię banku. Niestety, od dawna w naszym banku nie można mówić o doradztwie w interesie klienta. W tej chwili radzę wycofać się z akcji, dopóki hossa na niedźwiedziach trwa. Potem być może zobaczymy się znowu na poziomie 2000! Zamknij polisy na życie, zlikwiduj inne inwestycje i zainwestuj w fizyczne metale szlachetne. Osoby, które wciąż chciałyby inwestować w papiery wartościowe, polecałbym bardzo krótkoterminowe obligacje państwowe. Max 6 miesięcy. A dla hazardzistów krótkie pozycje na DAX w momencie zbliżania się kwartalnych wyników finansowych nie byłyby głupim posunięciem. Ze względu na fałszowanie bilansów, aktualnie praktycznie niemożliwe jest wydanie poważnej prognozy. Ale oczekiwania tzw. ekspertów zdecydowanie zostaną mocno nie spełnione...

Napisany przez HouseMD
Krótkoterminowo zawsze warto rozważyć konto oszczędnościowe. Pieniądze są dostępne codziennie, a pomimo niskich stóp procentowych nadal znajdziesz oferty, które oprócz relatywnie wysokiego poziomu bezpieczeństwa, oferują również dobrą stopę zwrotu. W przypadku inwestycji długoterminowych nie należy tracić z oczu akcji ani funduszy akcyjnych, ponieważ według niektórych ekspertów w ciągu najbliższych pięciu do dziesięciu lat czeka nas znaczna inflacja. Inflacja: Jak ochronić się jako inwestor Jednak tutaj warto skorzystać z rzetelnej porady, najlepiej w biurze ochrony konsumentów lub podobnej instytucji, ponieważ takie inwestycje są obarczone większym ryzykiem. Nie ma jednoznacznej i prostej odpowiedzi na Twoje pytanie, ponieważ trochę szczęścia jest nieodłączną częścią każdej inwestycji finansowej.

Napisany przez Dasdi1970
Maik pisze: Witaj Dasdi, z tego, co dobrze zrozumiałem od Stefana, chce on po prostu bezpiecznie ulokować swoje pieniądze z jak największym zwrotem. Nie ma mowy o emeryturze, itp. Czy mógłbyś dokładniej wyjaśnić, dlaczego lepiej inwestować w inne produkty finansowe niż ubezpieczenia na życie, ubezpieczenia emerytalne i oszczędzanie na budowę? Dzięki, pozdrawiam Maik
Mogę! Po ponad dziesięciu latach pracy w sprzedaży ubezpieczeń na życie i emerytalnych zauważam, że te produkty są *pewne* (szept) ale przynoszą zyski, które nie zasługują na to miano. Bez oszukiwania, 4,5 % od wkładu oszczędnościowego pomniejszone o inflację daje efektywnie po 30 latach może 2% rocznej stopy zwrotu. Teraz szczerze mówiąc, pracuję wyłącznie z zarządzającymi aktywami, którzy oferują produkty zarządzane aktywnie, ale także umożliwiają cykliczne płatności. I to wszystko przy stopach zwrotu, które średnio przekraczają 10%. I to wszystko pomimo tego, że pieniądze leżą na koncie klienta i tylko klient ma bezpośredni dostęp do pieniędzy. Na wypadek kolejnych krzyków: Nierealne, malwersacje, to nie istnieje itp... Chętnie prześlę arkusze informacyjne na życzenie.

Napisany przez ThinkTank
Jestem wielkim fanem kont oszczędnościowych. Możesz szybko uzyskać dostęp do swoich pieniędzy i faktycznie są jeszcze banki, które oferują stosunkowo wysokie oprocentowanie, a jednocześnie mają ubezpieczenie depozytów, które swobodnie zabezpiecza Twoje 12 000 €.

Napisany przez ADMCI4
Stephan81 pisze: Jestem laikiem, jeśli chodzi o tematy finansów i inwestycji. Chciałbym dobrze i bezpiecznie ulokować moje oszczędzone 12 000 euro. To jednak nie jest łatwe, biorąc pod uwagę nadchodzącą inflację, która może sprawić, że oszczędzone pieniądze staną się bezwartościowe. Ponadto mam duże nieufność wobec ekspertów od inwestycji i doradców. Zazwyczaj oferują oni produkty, z których wykorzystują maksymalne korzyści dla siebie. Co więc zrobić ze swoimi oszczędnościami, aby bezpiecznie je ulokować? Dziękuję & pozdrawiam Stephan
Po pierwsze radzę Ci rozłożyć swoje kapitał na kilka miejsc. Zainwestuj jedną część w bezpieczne źródło. Następnie znajdź trzy różne miejsca do inwestycji z relatywnie wysokim zwrotem. Wpłać po 500 lub 1000 euro do każdej z tych trzech inwestycji. Pozwól im pracować i wypłacaj z nich osiągnięte zyski tak szybko, jak to możliwe, aż odzyskasz cały swój początkowy kapitał. Następnie po prostu pozostaw je i od czasu do czasu wypłacaj swoje zyski. I tak dalej.

Napisany przez JuergenB
Cześć Stephanie, jest uzasadnione, że konsultant otrzymuje wynagrodzenie za swoją pracę. Kto chciałby pracować za darmo? Jeśli chcesz uniknąć sytuacji, w której konsultant zaleca tylko produkt z maksymalną prowizją, istnieje wystarczająca liczba niezależnych konsultantów pracujących na zasadzie stawki za godzinę, którzy zalecają produkty, ale nie pośredniczą w ich sprzedaży. Jednak pytanie brzmi, co chcesz zrobić ze swoimi pieniędzmi. Jeśli chcesz mieć do nich dostęp codziennie, pozostaje tylko konto oszczędnościowe, jeśli chcesz zainwestować średnioterminowo, zawsze można znaleźć interesującą ofertę w banku, a jeśli inwestycja ma być długoterminowa, poleciłbym inwestycje. Maksymalny zysk (przy zabezpieczonej inwestycji) osiąga się obecnie poprzez inwestycje w połączeniu z oszczędzaniem ratalnym. Przykładem partycypacyjnej inwestycji, w której uczestniczy się tylko w zyskach z różnych projektów, a nie w ewentualnych stratach, jednocześnie oszczędzając co miesiąc, jest na przykład https://www.sparer-gilde.net Efekt zinsesins jest w tym przypadku ogromny. Pozdrowienia, Jürgen

Napisany przez lucky2209
Chcę jasno podkreślić, że nie jestem guru finansowym ani nie pochodzę z tej branży, jestem konserwatywnym Austriakiem dbającym o bezpieczeństwo, który pod małym kątem z 60-letnim doświadczeniem podróżuje, myśląc globalnie i nieskrępowanie logicznie. Dla mnie wszelkie przedsiębiorstwa, obligacje, Fundusze inwestycyjne, akcje itp., które są przedstawiane w sposób złożony i zagmatwany, obiecując BEZPIECZEŃSTWO po wielu zakrętach, są po prostu niesolidne. Ostatnie miesiące obfitują w przykłady upadłości, a pieniądze inwestorów nagle przepadają... Ale również wartości nieruchomości podlegają obecnie obok ryzyka niewypłacalności najróżniejszym globalnym czynnikom gospodarczym i jako nieduży inwestor o niewielkim ryzyku nie jest to idealne, ani zbyt zadowalające finansowo w moim wieku. Jak wiadomo, inwestycje spekulacyjne nie są bezpieczne i dobrymi interesami. Osoba, która dysponuje jedynie niewielkimi kwotami, na które kiedyś będzie potrzebowała, powinna inwestować TYLKO w pewne oszczędności, a obecnie na lokatach bankowych otrzymuje się znikome odsetki. Szukanie bezpiecznej inwestycji oprocentowanej na poziomie 8-10% albo wyższym to już kwestia ZAUFANIA! Dla mnie, jako konserwatywnego inwestora, ważniejsze jest CODZIENNE ograniczone ryzyko oraz OSOBA, której oddaję moje pieniądze! Niemniej jednak najważniejszym elementem jest osobiście nawiązany kontakt. W ten sposób praktykuję od 8 lat z SUKCESEM: Podczas szczytu DAX na poziomie 8 000 punktów nie brałem udziału, jak wielu innych, w szaleństwie nowych technologii czy akcji, ponieważ uważałem to za podejrzane, że młody przedsiębiorca mógłby sobie na to pozwolić zaledwie po 6 miesiącach (!?) mając willę, Ferrari i różne konie wyścigowe... postawiłem na moje ukochane 100-gramowe sztabki złota oraz srebro, platynę itp... i TAK BYŁO DOBRZE! Niedawno sprzedałem moje małe zasoby złota i odniosłem sukces jako niewidzialny komornik. Innymi słowy, oddałem pieniądze osobie zaufanej (członek rodziny mojej żony, pracujący w rządzie na Filipinach) na potrzeby funkcjonowania lombardu - komornictwa. Ta osoba udziela pożyczek pod zastaw (wyłącznie WYŁĄCZNIE na ZŁOTE biżuterię lub dokumenty oficjalne dotyczące nieruchomości) na maksymalnie trzy miesiące z oprocentowaniem w wysokości 7% miesięcznie. Dla mnie najbardziej preferowany jest Mniejszy Kowalski na miejscu, który potrzebuje szybko, bez zbędnych formalności pieniędzy na swoją warzywniak lub skup ryżu itp., tylko od 50 do 500 euro, zastawia swoje złoto lub dowód własności. Do tej pory wszystkie zastawy złota zostały odbrane, ale nie miałbym nic przeciwko, gdyby tak się nie stało, ponieważ pożyczana jest maksymalnie 50-60% wartości złota (w zależności od stopnia czystości, kamienie szlachetne NIE są wliczane), ziemski dokument zastawny do 40% wartości, a ewentualne zyski z plonów z nieruchomości zastawionej w okresie zastawu zostają zatrzymane w wysokości 50%. Działając legalnie w tym lokalnym mobilnym(!) biznesie zastawów, osiągam bardzo wysoki zwrot z inwestycji w skali roku! Oficjalnie większość pożyczkodawców żąda odsetek między 10 a 14% miesięcznie (!!!), (oraz 100% zysków z plonów!) jednak my pozostajemy daleko poniżej, aby umożliwić ludziom szybką spłatę, Ci przeważnie dokonują spłat częściowe codziennie bądź tygodniowo, aby zmniejszyć swoje zadłużenie. Ci najmniejsi są wdzięczni i najbardziej godni zaufania. W międzyczasie wszystko idzie tak dobrze, że chcielibyśmy dodatkowo zwiększyć kapitał (ponieważ również zastaw samochodów jest wysoce poszukiwany, ale nie dostępny na dwóch wyspach, którymi opiekujemy się - Filipiny składają się z ponad 7 000 wysp, ale tylko Manila i Cebu są dobrze rozwinięte pod względem handlu zastawami!) Jednak nie mam zamiaru promować tej inwestycji w różnych mediach drukowanych, bo gdy ktoś proponuje 20% za roczne wypłacenie, brzmi to już niemalże niesolidnie... nie chciałbym do nich dołączać... Nie wierzę, że jakiś segment rynku oferuje takie zyski, przy pełnym zabezpieczeniu kapitału na 100%. Jeśli jednak ktoś byłby zainteresowany uczestnictwem w codziennym bezpiecznym biznesie zastawów (złoto lub zastaw nieruchomości za gotówkę), takie informacje mogą zostać udostępnione w ramach dyskretnego spotkania osobiście, na którym obecny będzie mój niemiecki prawnik do spraw gospodarczych oraz moja osoba, w dowolnym czasie w Nadrenii Północnej-Westfalii. Wszelkie fundusze są LEGALNIE wprowadzane na Filipiny, a więc także LEGALNIE wyprowadzane, dokąd inwestor tego życzy... oferowane są: 20% w skali roku, przy minimalnym okresie inwestycji rocznym, na życzenie co kwartał sprawozdanie kwartalne, minimalna wpłata od 5 000 euro, Najważniejszą jednak kwestią jest WYMOGIEM ZAUFANIA, a także dbałość o osobisty kontakt, aby zapewnić możliwość sprawdzania, gdzie/w jakiej formie jest ulokowany kapitał bądź jego zastaw.

Napisany przez Dasdi1970
Po raz drugi: Lucky, z jakiego emaila z adresem gmail skopiowałeś ten tekst? :smile: Czy to ma być na serio???

Napisany przez ADMCI4
Dasdi1970 pisze: Po raz drugi: Lucky, z jakiego adresu e-mail z końcówką gmail skopiowałeś ten tekst? :smile: Czy jest to naprawdę poważne???
Cześć Dasdi1970, To absolutnie NIE jest fałszywe i jest bardzo poważne! Nie mogłem dłużej patrzeć, jak bezwzględni lichwiarze nierzadko pobierają od 14% do nawet 20% miesięcznie od ludzi, którzy i tak nie są obdarzeni szczęściem. Dlatego moje 7% miesięcznie są jeszcze uczciwe w porównaniu. Dobrze na tym zarabiam, lepiej niż kiedykolwiek sobie wyobrażałem, ale nadal żyję z zasadą wzajemnego zaufania między ludźmi, bez skomplikowanych małych druczków przy inwestycjach itp.! Mam nadzieję, że mnie zrozumiano. Choć nie jestem Samaritańczykiem, osiągam większy zysk niż kiedykolwiek mógłbym odnieść na normalnym parkiecie finansowym w ciągu roku, BEZ PRZEBÓLÓW i bez bezsennych nocy, i dla wielu moja aktywność na Filipinach jest promykiem nadziei, że nie zostaną oszukani wysokimi odsetkami! Mam nadzieję, że teraz wszelkie wątpliwości co do mojej szczerości zostały rozwiane... Chętnie odpowiem otwarcie na każdy e-mail... nawet jeśli jest to e-mail z gmx!

Napisany przez Kaiser58
Zastanawiam się obecnie, jak najlepiej ulokować moje oszczędności. Kilka lat temu źle ulokowałem je w fundusze i wiele straciłem. Myślę, że porada Anonimowego Bankiera jest bardzo dobra: inwestować w fizyczne metale szlachetne. Też już o tym słyszałem.

Napisany przez StingRay68
Metale szlachetne są dobre dla zachowania wartości, ale nie przynoszą prawdziwego i przede wszystkim zyskownego zwrotu z inwestycji. Jeśli chcesz uzyskać więcej z twoich pieniędzy, możesz to również osiągnąć, a to żadna magia. Istnieją opcje inwestycyjne, w których kapitał może zostać zyskownie pomnożony, jednocześnie będąc odpowiednio zabezpieczonym. W pierwszej kolejności ważne jest zabezpieczenie. Takie opcje inwestycyjne można znaleźć na rynku udziałowym, gdzie kapitał jest zabezpieczony aż do gwarancji państwowej, a mimo to przynosi ponad 10% rocznej stopy zwrotu. To nie jest również nic nowego, ale praktykowane od dziesięcioleci. Wystarczy spojrzeć szerzej.

Napisany przez Reginta
Dzień dobry Inwestorze, Proszę zajrzeć na poniższą stronę internetową. https://www.geldanlage.02684-4021.de. Bezpieczna lokata terminowa z 8% oprocentowaniem, 4-letnim okresem trwania i zabezpieczeniem hipotecznym. Z poważaniem z Westerwaldu Günter K. Langenfeld info@lanimex.de

Napisany przez 2Bolitho
ale dlaczego chcesz pożyczyć pieniądze od nas na 8%, skoro mogę je zdobyć o wiele taniej? ... Tylko modne hasła na stronie internetowej nie przekonują mnie.

Napisany przez EuroPaule
Reginta pisze: Bezpieczna lokata terminowa z oprocentowaniem 8%, terminem trwania 4 lata i zabezpieczeniem księgowym.
Witaj, Bezpieczeństwa i 8% nie ma ani w Westerwaldzie, ani gdziekolwiek indziej. Za bezpieczne inwestycje uważane są niemieckie obligacje państwowe. Stopa zwrotu około 2% rocznie. Kto musi płacić więcej, jest bardziej ryzykownym dłużnikiem. Jeśli komuś to nie jest jasne, polecam ten artykuł. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Reginta
Cześć Paule, ogólnie rzecz biorąc, masz rację, ale osądzasz bez dokładnego przeczytania treści. Przy zabezpieczaniu nieruchomości istotne są następujące kwestie. 1. Wartość rynkowa nieruchomości (w tym przypadku około 250 000 €) 2. Gdzie w księdze wieczystej zabezpieczone jest pożyczka (tutaj na pierwszym miejscu) 3. Jak wysoka jest pożyczka (tutaj 50 000 € = 1/5 wartości rynkowej) 4. Czy w przypadku licytacji ręcznej możliwe jest uzyskanie kwoty 50 000 € jako minimum? (w tym przypadku NA PEWNO) Ponieważ dochód z licytacji należy zawsze do osoby, która ma pierwszeństwo w księdze wieczystej, można w takiej sytuacji mówić o pewnej inwestycji. Przemyśl to jeszcze raz! Pozdrowienia, Reginta

Napisany przez 2Bolitho
Pozostaje pytanie, dlaczego płacą Państwo 8% zamiast między 2,5 a 5% w jakimś instytucie kredytowym? Nikt tego nie robi z czystej miłości bliźniego!?!? Bardzo bym docenił komentarz w tej sprawie.

Napisany przez Reginta
Cześć Bolitho, interesujące pytanie. Mam jasną odpowiedź. Ponieważ płacę już 7,2% od starej umowy kredytowej, bank odmawia obniżenia oprocentowania, a ja w międzyczasie dowiedziałem się, że ten bank wkrótce zamiaru pakować wysokooprocentowane stare umowy aby je sprzedać, teraz szukam prywatnego inwestora, który nie chce dokonywać wątpliwych inwestycji kapitałowych swoimi pieniędzmi. Moja oferta jest rzetelna i wytrzyma każdą kontrolę notarialną. Tak naprawdę to prawdziwa okazja. Jednakże przypuszczam, że to dla Ciebie nie wchodzi w grę. Wciąż serdeczne pozdrowienia z Westerwaldu, gdzie takie rzeczy chyba istnieją. Sprawdź najpierw właściwość, która ma być obwarowana. na pierwszym miejscu przejrzyj. nieruchomości.lanimex.com Günter K. Langenfeld

Napisany przez 2Bolitho
Nie, dla mnie to nie wchodzi w grę. Po prostu nie jestem wystarczająco naiwny. :-) U nas mamy bank oszczędnościowo-kredytowy, który nie sprzedaje (gwarantowane) ani nie łączy Państwa pożyczek, a już na pewno nie żąda 8% odsetek. Istnieje wiele innych banków, z którymi można skonsolidować swoje zadłużenie. Jeśli jednak chce Pan dobrowolnie płacić więcej pieniędzy, około 10 000 euro przez około 4 lata, to ja tego nie pojmuję i nie mogę uwierzyć w uczciwą ofertę.

Napisany przez Makler
To tak naprawdę całkiem proste. Kto lokuje swoje pieniądze w banku, ten jest sam sobie winien, ponieważ bank oferuje oprocentowanie 2-3%. Ale co bank robi z tymi pieniędzmi? Na pewno nie trzyma ich w sejfie. Nie! Załóżmy, że klient lokuje 2000 euro, a ponieważ nie jest jedyny, bardzo szybko gromadzi się 200 milionów euro. Bank ten bierze te pieniądze i inwestuje w duże projekty związane z nieruchomościami, akcje, udziały itp. Według deklaracji Ackermanna (Deutsche Bank), za którą później dostał po łapach, zysk jest co najmniej 25% PO OPODATKOWANIU! Zobacz w google: „Zyski Deutsche Bank”. Teraz klient dostaje swoje 2-3%. I tu dochodzimy do tematu bezpieczeństwa. W banku zawsze mówi się „Trzymaj się z dala od akcji, udziałów, nieruchomości itp.”, ale każdy, kto trzyma swoje pieniądze w banku, inwestuje właśnie w to. Bank musi to powtarzać, aby klienci nie obudzili się i nie poszli prosto na drogę, a wtedy banki nie zarabiają pieniędzy! Moje pieniądze nie trafiają do banku! Mam dobrą dywersyfikację: obligacje skarbowe, zamknięte fundusze nieruchomościowe, udziały i akcje... Zwrot i bezpieczeństwo są wystarczające!

Napisany przez CFO
@makler Wtedy problem Reginty jest tutaj rozwiązany. Podaż i popyt się zbiegają. Możesz więc wysłać Regincie atrakcyjną ofertę drogą e-mailową i wszyscy będą zadowoleni. Nie zaangażowałeś banków, ani Reginty również. Powodzenia w negocjacjach CFO PS: Problemy pojawiają się tylko wtedy, gdy Ty i Reginta macie ten sam adres IP. Wówczas negocjacje stają się zbędne. Administrator może to łatwo sprawdzić.

Napisany przez Makler
Reginta? Nie wydałbym ani grosza na Dom na Westerwaldzie. DISCOUNTER.... po prostu sprawdź na google.de, ile zyskali w 2009 roku duzi dyskonty.... Mówię o KIK, Teddy, ALDI i LIDL.

Napisany przez 2Bolitho
pisze: DISCOUNTER.... po prostu sprawdź na google.de, ile zyskały w 2009 roku duże dyskonty.... Mówię o KIK, Teddy, ALDI i LIDL.
I o co chodzi? Oczywiście, że dyskonty również zarabiają pieniądze. Ten, kto myśli, że te firmy są swoistymi samarytanami dla proletariatu, jest w błędzie. I dlaczego mieliby być. Podejmowanie działalności gospodarczej wiąże się z ryzykiem, które musi być wynagrodzone ponadprzeciętnymi zyskami.

Napisany przez KMueller
Inwestycje w aktywa rzeczowe są najlepszym rozwiązaniem w obecnej sytuacji gospodarczej i wobec rosnącej inflacji. Moim zdaniem najlepszą formą inwestycji jest nadal nieruchomość. Dzięki wynajmom będziesz miał dodatkowy dochód lub będziesz mógł sam w niej zamieszkać. W przeciwieństwie do innych form lokowania kapitału, mieszkanie/Dom można później przekazać w spadku, zapewniając zabezpieczenie dla potomków.

Po prostu zrób rozeznanie, ja znalazłam najlepsze informacje tutaj: webpose.de. Ich biblioteka jest obszerna, a za pomocą kalkulatora finansowego możesz już teraz przeliczyć wszystko według uznania. Naprawdę świetne.

Pozdrowienia,
Katrin

Napisany przez 2Bolitho
W zasadzie zgadzam się z Tobą w pełni.

Tylko dwie rzeczy, nie chcąc umniejszać Twojego wkładu:
Czy inflacja wystąpi czy nie, nie jest nigdzie zapisane. O tym przekonamy się w przyszłości. Zazwyczaj większość się myli i właśnie teraz wszędzie słyszymy o inflacji... Dom jest piękny i w porządku, ale przy ujemnym wzroście ludności i niewystarczającej imigracji wkrótce będziemy mieć dużo do wyboru domów. Kto wie, może dzieci w ogóle nie będą chciały mieszkać w tym domu. Mogłyby mieć wybór spośród wielu możliwości. Z niektórych źródeł słychać również złe słowo bańka na rynku nieruchomości tutaj w Niemczech. Przy bliższym przyjrzeniu się można dostrzec w tym pewną prawdę. Podsumowując: Nic nie jest pewne. Musimy ciągle się dostosowywać i nie możemy żyć ślepo opierając się na gotowych opiniach. Ciągłe kwestionowanie samego siebie to prawdziwe dzieło sztuki.

Napisany przez gertrud9129
Cześć, mam bezpieczne lokaty o atrakcyjnych oprocentowaniu. Po prostu zadzwoń do mnie pod numer: 07531-8045485

Napisany przez Neukundenakq
Myślę, że istotne jest, jak bezpiecznie chcesz ulokować swoje pieniądze i na jaki okres czasu. Dotychczas miałem tylko pozytywne doświadczenia z nieruchomościami. Nawet kwotę 12 000 euro można już zainwestować w jedno lub dwa małe przedsięwzięcia kapitałowe. Po prostu zapytaj swojego doradcę bankowego. Jeśli uzyskasz finansowanie, śmiało napisz do mnie ponownie, a powiem Ci, jak zbudować to optymalnie pod kątem zwrotu z inwestycji. To oczywiście forma inwestycji długoterminowej, ale można w niej osiągnąć bardzo wysokie zyski. Chroni również przed inflacją, a gdy ta nadejdzie, zmniejsza twoje długi.

Napisany przez Schmu
Jestem zdania, że inwestowanie pieniędzy z niskim oprocentowaniem nadal jest najbezpieczniejsze. Banki nie ryzykują tak bardzo, aby nadal móc zdobyć swój udział! Jeśli jednak miałbym zainwestować, zrobiłbym to w nieruchomości, ponieważ są one po prostu ponadczasowe i nie mogą stracić wartości jak waluta!

Napisany przez 2Bolitho

Jeśli już, to zainwestowałbym w nieruchomości, ponieważ są one po prostu ponadczasowe i nie podlegają dewaluacji, w przeciwieństwie do waluty!

No, powiedz to Amerykanom. Poza tym, dobrze wykonany post reklamowy.

Napisany przez redman_07
Hej wszystkim,

jestem nowy na forum i przejrzałem kilka postów. Jestem zupełnym laikiem, ale przeczytałem tutaj interesujące rzeczy. Dlatego mam dwie pytania.

1. Jak/ gdzie mogę najlepiej zapoznać się z tematem inwestowania itp.?
2. Jakie wiadomości powinienem śledzić? (strona internetowa). Obecnie od czasu do czasu zaglądam na bild.de lub Yahoo Finance.

Co do drugiego pytania... Przez długi czas musiałem radzić sobie z niewielkimi środkami, dlatego żyję bardzo oszczędnie. Teraz mam znacznie więcej środków do dyspozycji, dlatego zaczęło się coś gromadzić... Ponieważ pieniądze na koncie tracą na wartości z powodu inflacji (czy tak jest?), szukam sposobu na ich inwestowanie... Na chwilę obecną mam do dyspozycji około 3,000€. Mogłoby to być nawet krótkoterminowe, na około 2 lata, lokowanie...

Czy polecilibyście mi w związku z tym poradę w moim banku? Aktualnie jestem klientem Kreissparkasse...

Jakiś czas temu, dzięki koleżance, zakupiłem uncję krugerranda (za 1,300€), krótkie oświadczenie na ten temat...?

Dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam,
redman

Napisany przez Lumo
Cześć Redman!

Aby uzyskać ogólny obraz wydarzeń gospodarczych i zbudować podstawową wiedzę, uważam, że Handelsblatt.com jest dobrym źródłem. Znajdziesz tam informacyjne artykuły dotyczące biznesu.

Jeśli chodzi o akcje, możesz skorzystać z onvista.de lub nadal korzystać z Yahoo.

Dla naprawdę niezależnych porównań kont oszczędnościowych itp. warto (przynajmniej jako laik) od czasu do czasu zdobyć egzemplarz czasopisma "Stiftung Finanztest".

Również kwotę 3000€ warto rozproszyć. Pewna inflacja zawsze występuje. Czy powinniśmy stawiać więcej lub mniej na wartości substancjalne, eksperci również nigdy nie są zgodni. Czy to inflacja, stagnacja czy deflacja, później wszyscy znów mówią: Przecież wiedziałem!.

Tak więc, ponieważ zawsze warto mieć pewną płynność finansową (awaria pralki, potrzeba nowego komputera, samochód musi trafić do warsztatu, itp.), zalecam najpierw zbudowanie małego zaplecza finansowego na koncie oszczędnościowym lub podobnych elastycznych produktach.
Gdy już zaoszczędzisz pewną kwotę, wtedy możesz kontynuować.
Być może chcesz zainwestować w ETF-y lub fundusze akcji, ale w takim przypadku powinieneś zdobyć pewną podstawową wiedzę. W przeciwnym razie zawsze polecam regularne oszczędzanie.
Oszczędzanie 50€ miesięcznie w ETF-ach ma długoterminowe korzyści. Ponadto czerpiesz z efektu średniej kosztów. Wygładzasz swój kurs wejścia w Fundusze inwestycyjne i kupujesz więcej udziałów za swoje 50€, gdy wartość spadnie.

Możesz pójść do Sparkasse. Warto się zorientować. Jednak nie podpisuj nic od razu. Zawsze zabieraj materiały do domu i spokojnie przejrzyj produkty, ewentualnie porównaj je online.

Napisany przez redman_07
Dziękuję bardzo @Lumo za obszerny post.

Będę się przyglądał tym rzeczom.
W ogóle to interesujące, ale trudno jest się w to wkręcić, więc może teraz postaram się zebrać trochę motywacji.

Pozdrowienia,
redman

Napisany przez SRvw
Qredman ... mam dla Ciebie interesującą propozycję inwestycyjną, gdzie możesz ulokować swoje pieniądze ...

Okres inwestycji to 1 rok, a mimo to możliwe są wysokie stopy zwrotu,...

Jeśli jesteś zainteresowany, daj znać ...pozdrawiam

Napisany przez Dasdi1970

Qredman ... mam ciekawą propozycję dla ciebie.. gdzie możesz ulokować swoje pieniądze ...

okres inwestycji wynosi 1 rok, a mimo to zyski są wysokie,...

jeśli jesteś zainteresowany, po prostu daj znać ... pozdrawiam

A może podzielisz się nią również z innymi?

Myślę, że dobre zyski powinny być dostępne dla wszystkich, prawda?

Napisany przez 2Bolitho

Myślę, że dobre zwroty powinny być dostępne dla każdego, prawda?

Tak i nie. W zasadzie tak. Ale w dziedzinie finansowej zysk jednego często oznacza stratę drugiego. Wtedy samoistnie wyklucza się możliwość, aby wszyscy mogli skorzystać z dobrych zwrotów.

Napisany przez SRvw
Niewiarygodne, ale prawdziwe - istnieją również opcje inwestycyjne, gdzie naprawdę można osiągnąć sukces. I nie tylko wtedy, gdy jeden odnosi straty, ale wszyscy na tym zyskują...

Napisany przez Dasdi1970

niewiarygodne, ale prawdziwe, istnieją również możliwości inwestycyjne, gdzie faktycznie można osiągnąć coś konkretnego. i nie tylko, gdy jeden ponosi straty, ale wszyscy zyskują .....

Tego również nie chciałbym kwestionować!

Poprosiłem tylko o bardziej szczegółowe informacje. Jeśli wszyscy mogą na tym skorzystać, to musi to być dobre...

Napisany przez Lumo
On nie opublikuje tego tutaj, ponieważ jego produkt czy rekomendacja nie wygra porównania....

Napisany przez SRvw
Ponieważ sam korzystam z tego urządzenia i nie wynalazłem go, mogę twierdzić, że jest dokładnie tak, jak napisałem.

Ty też masz wymagania co do takiej inwestycji, ale gdzie sprawdziłeś? W bankach czy towarzystwach ubezpieczeniowych?

I jeśli porównasz je, zakładam, że to jedna z lepszych inwestycji, od tradycyjnych, czy nie są dobre 2-3% miesięcznie?

Napisany przez 2Bolitho
Znam użytkowników, którzy po prostu napisaliby do Ciebie prywatną wiadomość i weszliby w tę grę, a następnie opublikowaliby treść tych wiadomości. Uważam, że ten sposób jest nieprawidłowy. Uważam również za błędne obietnice składane tutaj, które nie są dla każdego transparentnie sprawdzalne. Więc albo stawiasz wszystko na jedną kartę, albo trzymasz niski profil. Może się zdarzyć, że odkryłeś coś, co łamie podstawowe zasady ustroju gospodarczego i oznacza bogactwo dla wszystkich...

Napisany przez petethefarmer

Może być, że odkryłeś coś, co burzy wszystkie podstawowe zasady porządku gospodarczego i oznacza bogactwo dla wszystkich...

Super, chcę to mieć!

Napisany przez Geldbaum

Wyraźnie zależy to przecież od tego, jak długo pieniądze mają leżeć, prawda?
Jeśli mają służyć na emeryturę lub ogólnie na długoterminowe inwestycje - zdywersyfikować! Private Equity / aktywne zarządzanie majątkiem itp.
Ważne, żeby nie inwestować w ubezpieczenia na życie / rentowe, oszczędności mieszkaniowe itp.

Cześć Dasdi1970,

Całkowicie się zgadzam. Gość powinien również dokładniej określić swoje cele.

To, co zawsze mnie dziwi w forum, to to, że rekomendacje inwestycyjne wyrzucane są jak z armaty, bez zrozumienia dokładnych celów...

Widać, że pośrednicy często mają swoje ulubione opcje, niezależnie od tego, co klient mówi! :-)

Słoneczne pozdrowienia z okolic Karlsruhe

Mario Celic

Napisany przez SRvw
Przejście na zarządzanie aktywami to już dobra decyzja. Jednak drzwi otwierają się dopiero dla tych, którzy dysponują większą sumą. Ale co powiesz na możliwość korzystania z tego nawet przy mniejszych kwotach? Np. od 2000€

Napisany przez Naseweis

Przejście w kierunku zarządzania majątkiem to zdecydowanie dobra decyzja. Jednakże drzwi otwierają się dopiero dla tych, którzy dysponują większą sumą.
Ale co byś powiedział na możliwość korzystania z tego już przy niższej kwocie? Na przykład od 2000€?

Czy boisz się ujawnić użytkownikom, o co dokładnie chodzi?

Nie jesteśmy tutaj na placu zabaw, a w forum finansowym.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez SRvw
To hybrydowa instalacja, którą sam używam i jestem bardzo zadowolony.

Główne obszary działalności to:

Surowce, metale szlachetne, ropa naftowa, waluty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata