Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące kapitału początkowego.

Napisany przez Ahnungslos
Cześć ludzie,
wkrótce skończę moje mistrzostwo w malowaniu pojazdów.
To, z czego jestem naprawdę zadowolony... tylko teraz byłem w Volksbanku i Sparkasse, aby ubiegać się o tzw. kapitał startowy od Banku Kfw... i dostałem dwa razy NIE, ponieważ nie mam zabezpieczeń...

Planowana kwota wypłaty to 30 000 € na 10 lat.
Jestem samozatrudniony w odnowie samochodów od 1.7.2010 i mam całkiem niezłe dochody.
Ponieważ teraz robię to tylko wieczorami i weekendami po szkole mistrzowskiej...
Niestety, nie mam żadnego poręczyciela!
Co mogę teraz zrobić, aby zdobyć kapitał początkowy???

Napisany przez ELWMS
Jedną z alternatyw jest pożyczka P2P poprzez platformę smava.

To niemożliwe w przypadku smava, ponieważ jestem samozatrudniony.
Musiałbym udowodnić moje dochody przez co najmniej 2 lata, a ja pracuję dopiero od 07/2010.

Czy ktoś zna ten bank?
Luzern Finanz GmbH Ahlen - kredyty natychmiastowe i kredyty bez sprawdzania w bazie danych | Luzern-Finanz.de

właśnie teraz otrzymałem Pozytywność online i obiecują, że odpowiedzą w ciągu 24 godzin drogą mailową...

Napisany przez ELWMS

To nie zadziała w przypadku smava, ponieważ jestem samozatrudniony.
Muszę udowodnić moje dochody przez co najmniej 2 lata, a ja pracuję dopiero od 07/2010.

Czy ktoś zna tę bank?
Luzern Finanz GmbH Ahlen - Natychmiastowe kredyty i pożyczki bez BIK | Luzern-Finanz.de

właśnie dali teraz Pozytywny online i obiecali się skontaktować w ciągu 24 godzin drogą mailową...

Lepiej nie!!!

Zalecamy zerwanie wszelkiego kontaktu i natychmiastowe odwołanie, jeśli zawarłeś/aś jakąkolwiek umowę.

Przed uzyskaniem jakiejkolwiek zgody musisz zapłacić wysokie opłaty, bez gwarancji, że dojdzie do finalizacji.

Sieć jest pełna relacji i doświadczeń. Sprawdź u organizacji konsumenckich. Trzymaj się z dala!

Ochrona konsumenta.de Luzern Finanz GmbH – bardziej nieuczciwie się nie da

OK DZIĘKUJĘ, zrobię to!

A jak jest z bankiem konsumenckim Santanda...?

Napisany przez 2Bolitho
Jaki jest Twój plan? Ile własnych pieniędzy wnosisz do tego? Co mówi biznesplan i inne rzeczy?

Może uda Ci się zrealizować swoje plany bez kapitału? Spróbuj znaleźć alternatywne rozwiązania i pójść nowymi ścieżkami.

W przeciwnym razie na pewno pomoże Ci Google, gdy będziesz szukać aniołów biznesu lub inwestorów Venture Capital.
np.: Witaj / BAND

Lakierowanie samochodów może być trudne bez kapitału początkowego, zwłaszcza gdy 30 000€ to naprawdę niewiele, ale mam szczęście, ponieważ posiadam już wiele urządzeń... Niestety, bez kapitału początkowego nie mogę iść dalej...

Stworzyłem bardzo dobry folder zawierający biznesplan, prognozę rentowności, przychody i wiele innych... mój doradca podatkowy był zachwycony.

Jednak problem polega na tym, że nie mam żadnych zabezpieczeń ani kapitału... tak mówią banki...

Napisany przez ELWMS

Tak, wyglądasz trochę słabo jako lakier samochodowy bez kapitału początkowego, 30 000 € to naprawdę niewiele, ale mam szczęście, że posiadam już wiele urządzeń...
ale niestety nie mogę pójść dalej bez tego kapitału...

Stworzyłem bardzo dobry folder z biznesem, prognozą rentowności, dochodami i wiele innych... mój doradca podatkowy był zachwycony.
Problem polega tylko na tym, że nie mam zabezpieczeń ani kapitału własnego... tak twierdzą banki...

Z dobrym planem biznesowym, może warto się udać do jednej z instytucji mikrofinansowych w twojej okolicy.

Adresy:

Kredytowanie|Gdzie znajdują się moje kontakty?|DMI - Usługi dla sektora mikrofinansowego w Niemczech

Nie mam jednak pojęcia, jaka jest szansa na sukces.

Napisany przez 2Bolitho

Tak, jeśli się nie da, to się nie da.

W naszej okolicy są hale lakiernicze, które stoją puste, nie są używane. Jestem pewien, że można byłoby wynegocjować umowę dzierżawy na żądanie z właścicielem. Płacę tylko, gdy potrzebuję hali.

Co chcę przez to powiedzieć, zawsze istnieje jakieś rozwiązanie. Sam kapitał nie wystarczy do rozpoczęcia działalności. Potrzebujesz kapitału, aby kupić coś konkretnego. Cokolwiek to jest, zastanów się, w jaki inny sposób mógłbyś to zdobyć.

Moje doświadczenie mówi mi, że z takich sytuacji kryzysowych powstają najlepsze pomysły biznesowe.

Poza halą natychmiast przychodzi mi coś jeszcze do głowy. Wielu moich znajomych zniechęca się do jazdy do lakiernika z powodu małych uszkodzeń w lakierze. Być może możliwa jest usługa mobilnej naprawy lakieru.

I, ... Ach nie. Nie jestem doradcą startupowym. Ale jeśli jako osobie spoza branży od razu przychodzi mi kilka pomysłów, to dla Ciebie powinno być to łatwe.

Istnieje metoda, która pozwala wydostać się z impasu myślowego. Niestety, zapomniałem jej nazwy. Polega na kwestionowaniu za pomocą Dlaczego. Dlaczego potrzebuję kapitału początkowego? Dla hali! Dlaczego potrzebuję hali? ... Na każdym kroku mogę także rozważyć, w jaki inny sposób to może zostać zrealizowane: Jak zdobyć halę bez kapitału początkowego?...

Tak, jest kiepsko dla lakiernika samochodowego bez kapitału początkowego,...

Założę się, że niemal wszyscy, którzy nie prowadzą własnej działalności (nawet jeśli już częściowo jesteś samodzielny). Dla mnie brzmi to jak typowe myślenie pracownicze.

Just my 2 Pence.

Napisany przez 2Bolitho
2 Porady książkowe:

Motywacja do samodzielności z bardzo dobrą wyjaśnieniem pozycjonowania:
Mach Dein Ding!: Der Weg zu Glück und Erfolg im Job: Amazon.de: Thilo Baum: Bücher

Dziś każdy może się usamodzielnić. W czasach powszechnie dostępnych środków produkcji, pomysły są ważniejsze niż kapitał:
Kopf schlägt Kapital. Die ganz andere Art, ein Unternehmen zu gründen. Von der Lust, ein Entrepreneur zu sein.: Amazon.de: Günter Faltin: Bücher

Całkiem poważnie...
Co ty właściwie piszesz?

Mam halę i potrzebuję kabiny lakierniczej, tak jak każdy lakiernik tutaj w Niemczech.
To obowiązek! Dla dobra środowiska itd...
Malować mobilnie?!?!
Czy mam malować na zewnątrz maskę silnika czy co? A może kompleksowe malowanie?!?!?

Rozumiem, o co chcesz powiedzieć, i prawdopodobnie też już skorzystałem z takich fantastycznych porad przy rozpoczynaniu działalności! Ponadto wkrótce zostanę mistrzem, więc myślę, że mam w tej kwestii trochę do zaoferowania.
Mam firmę mobilnej renowacji samochodów i polerowania itp., ale nie chcę zarabiać na życie w ten sposób przez całe moje życie, chcę lakiernictwa i na to potrzebuję kabiny oraz kilku przeróbek... a ponieważ te rzeczy kosztują pieniądze, więc sądzę, że potrzebuję kapitału początkowego. Jestem tego nawet całkiem pewien...

Ale mimo wszystko dziękuję za Twoje sugestie...

Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, powodzenia! ... również na egzaminie mistrzowskim itp. Btw, Odstawiłem sobie na bok ocenianie ludzi na podstawie ich wykształcenia szkolnego lub zawodowego. Znam zbyt wiele przykładów, które nie wpasowują się w ten koncept. Na przykład, dwaj z moich bliższych znajomych rzucili szkołę i nie mają żadnego wykształcenia, a zarządzają firmą z 150 pracownikami. Wśród nich jest wielu absolwentów studiów i kilku doktorów. W związku z tym teraz patrzę na to bardziej z różnych punktów widzenia. Nie każdy który rzucił szkołę jest dobrym szefem firmy, nie każdy doktor musi odnosić sukcesy w biznesie. Dziś wydaje się, że inne czynniki mają większe znaczenie.

Napisany przez 2Bolitho
Dziś rano przypomniało mi się coś jeszcze. Browary często udzielają kredytów, jeśli ich piwo jest sprzedawane w restauracji. Czy nie mogliby tego też zrobić producenci lakierów?

Gdzie miałeś szkolenie dla przedsiębiorców? Mam na myśli, że często takie doradztwo oferują ludzie, którzy nigdy nie zakładali własnej firmy. Przecież żeglowania też nie nauczysz się od kogoś, kto nigdy nie był na wodzie, prawda?

A więc rok temu byłem na kursie DAA, a dużą część z mistrzowskiego kursu stanowi tylko coś takiego... No cóż, dziś w nocy wpadłem na pomysł wynajęcia kabiny lakierniczej, ale czy to się opłaca? Spróbuję znaleźć lepszą do zakupu... w końcu chcę wydać tylko 30000€, co obejmuje już używaną kabinę i przebudowę we współpracy z zaprzyjaźnionymi firmami, w przeciwnym razie potrzebowałbym na to spokojnie 80000€...

PS: Dzięki za Twoją trudną zagadkę, takich też już rzadko spotyka się na forum...

Pozdrawiam

I co powiesz na coś takiego: Jesteśmy twoim poręczycielem - Bank Poręczeń Północnej Nadrenii-Westfalii

To jest projekt wspólny NRW.BANK, Bank Poręczeń Nrw i KFW Banku dla Przedsiębiorstw Średnich.

Oferują oni kapitał początkowy dla przedsiębiorców w połączeniu z gwarancją zwrotu w razie niewypłacalności.

I to nawet nie musi być realizowane przez bank domowy... można to zrobić online i w ciągu 3-4 tygodni otrzymasz odpowiedź.

Napisany przez 2Bolitho
brzmi dobrze.

Napisany przez willpower110
Na pewno zastanawiałeś się nad kredytem i nad tym, jak go spłacisz w ciągu 10 lat. Jeśli masz już pewne dochody/zyski z twojego biznesu, spróbuj skorzystać z Auxmoney.Na tej platformie można znaleźć kredyty, które mogą sfinansować przedsięwzięcia podobne do Twojego. Jeśli przedstawisz swój dobry plan biznesowy, inwestorzy na pewno okażą zainteresowanie.

Napisany przez ELWMS

Na pewno zastanawiałeś się już nad kredytem i nad tym, jak planujesz go spłacić w ciągu 10 lat. Jeśli już masz kilka dochodów/zysków z Twojego przedsięwzięcia, spróbuj z Auxmoney.

Tam także finansowane są kredyty na projekty podobne do Twojego. Jeśli przedstawisz swój dobry biznesplan, inwestorzy na pewno pokażą zainteresowanie.

Uważaj na Auxmoney! Oczywiście finansowane są tam wiele podobnych projektów, ale czasem pod bardzo niekorzystnymi warunkami. Bądź ostrożny!
Wiele osób składa tam wnioski o kredyt i podaje wysokie oprocentowanie nawet do 14,95%, tylko po to, żeby otrzymać finansowanie projektu, mimo że ich zdolność kredytowa pozwoliłaby na znacznie niższe stawki.
Hasło kluczowe: Pułapka zadłużenia.

Istnieją inne sposoby.

Willpower, miło widzieć, że zarabiasz pieniądze dzięki programowi partnerskiemu z Auxmoney za każdego nowego klienta, ale powinieneś to jasno oznaczyć i skomunikować z wyprzedzeniem.

Napisany przez willpower110

Ostrzeżenie przed auxmoney! Oczywiście finansowane jest tam wiele podobnych przedsięwzięć, ale czasami pod bardzo niekorzystnymi warunkami. Ostrożność!
Wiele osób składa tam wnioski o kredyt, podając wysokie stopy procentowe nawet do 14,95%, tylko po to, by ich projekt otrzymał finansowanie, pomimo dobrej zdolności kredytowej, która pozwoliłaby im na uzyskanie znacznie niższych stóp procentowych.
Hasło: Pułapka długów.

Istnieją inne możliwości.

Masz rację. Chciałbym tylko wspomnieć o tym jako o jednej z możliwości, jeśli nie znajdziesz nic innego. Oczywiście wszystko zależy od kalkulacji, aby nie wpakować się w pułapkę długów. Przyjmuję, że w tym forum podstawą jest niezbędna inteligencja.

Napisany przez ELWMS

Tak, zgadzam się z Tobą. Chciałem tylko wspomnieć o tym jako o jednej z możliwości, gdy nie można znaleźć nic innego. Oczywiście wszystko zależy od obliczeń, aby uniknąć wpadnięcia w pułapkę długów. W tym forum założyłem, że jesteś odpowiednio inteligentny.

Myślę, że chciałeś to wspomnieć, ponieważ zarabiasz pieniądze na nowych klientach w ramach programu partnerskiego auxmoney, co zasadniczo nie jest niczym złym, ale może nie powinno być kamuflowane jako pozornie dobre porady na forum.

Pozdrowienia ELWMS

Napisany przez 2Bolitho

Siła woli, fajnie, że zarabiasz pieniądze przez program partnerski na każdym nowym kliencie auxmoney, ale powinieneś to jasno oznaczyć i wcześniej skomunikować.

Tak, program partnerski na pewno może być polecany.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata