Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Opłata za prowadzenie konta.

Napisany przez Arkos
Cześć,
są banki, w których pobierane są opłaty za prowadzenie konta, a są też takie, gdzie jest to bezpłatne.

Jakie macie modele i dlaczego? (szczególnie ci, którzy płacą) Jakie korzyści przynosi płacenie opłat?

Napisany przez 2Bolitho
Obydwa. Jeden online bez kontaktu z obsługą, drugi lokalnie w lokalnym oddziale banku z opiekunem. Ale czy można powiedzieć, że opłata w pełni pokrywa usługi, wątpię.

Napisany przez willpower110
Mam konto osobiste i bankowość internetową w Sparkasse. Nie płacę opłat za prowadzenie konta, ale też nie otrzymuję żadnych odsetek. Usługi zawsze były dla mnie super, ale zależą od pracowników danej placówki. Jestem zadowolony z Sparkasse, zwłaszcza że w prawie każdej miejscowości jest oddział lub co najmniej bankomat. Jednakże inwestycje w Sparkasse pozostawiają wiele do życzenia.

Wszelkie zyski, które pozostają pod koniec miesiąca, są przenoszone na konto oszczędnościowe w Postbank. Ostatnio założyłem także konto w Allianzbank, ponieważ oferują oni obecnie lepsze oprocentowanie.

Zanim zostanie obliczony zysk z miesiąca, pewna kwota jest odliczana na moje konto oszczędnościowe. Tak więc mam krótko- i długoterminową lokatę pieniężną.

Napisany przez ELWMS
Na rynku jest wiele dobrych darmowych kont osobistych.

Czuję się dobrze obsługiwany w norisbank.

Obecnie oprocentowanie na rachunku wynosi 2,11%. Jest to bezpłatne dla klientów korzystających zarówno z placówki stacjonarnej, jak i internetowej, bez warunków! Sieć placówek jest dość rzadka, ale bank należy do grupy Cash-Group, więc zawsze znajdziesz bankomat w pobliżu.

Dotąd nie miałem żadnych problemów.

Napisany przez 2Escorpio

Istnieje wiele dobrych darmowych kont osobistych.

Czuję się dobrze obsługiwany w norisbank.

Aktualnie oprocentowanie wynosi 2,11%. Darmowe dla klientów korzystających z placówki i online, bez żadnych warunków! Sieć placówek jest dość ograniczona, ale bank należy do grupy Cash, więc zawsze znajdziesz bankomat w pobliżu.

Dotąd nie miałem żadnych problemów.

Ogólnie brzmi to dobrze, ale norisbank nie jest dla klientów mających do czynienia z zagranicą (niemożliwe są przelewy IBAN/BIC za pośrednictwem bankowości internetowej). Niemieckie przelewy mogą trwać do 24 godzin (w dni robocze) zanim w ogóle zostaną wykonane itp.

Napisany przez 2Bolitho

Ogólnie brzmi nieźle, ale Norisbank nie jest odpowiednia dla klientów zajmujących się zagranicą (brak możliwości dokonywania przelewów z użyciem IBAN/BIC za pośrednictwem bankowości internetowej). Niemieckie przelewy mogą potrwać do 24 godzin (w dni robocze), zanim w ogóle zostaną wysłane, itp.

Tak. I co 6 tygodni zostaje wymuszane wysłanie wyciągu bankowego za 0,55 euro.

Napisany przez hjsimp
Gdzie najlepiej porównać konta osobiste, aby wyłonić konta z najlepszymi usługami (darmowe oraz płatne)?

Napisany przez 2Escorpio

Czy istnieją sposoby porównywania kont bankowych, dzięki którym można wyszukać konta z najlepszymi warunkami (bezpłatnymi oraz płatnymi)?

Takie rzeczy już istnieją, jednak informacji dotyczących czasów przelewów, możliwości płatności online (np. czy są dostępne przelewy zagraniczne) itp. nie znajdziesz w tych porównaniach.

Napisany przez 2Escorpio

Tak. I wysyłka wyciągu z konta co 6 tygodni za 0,55 euro.

Tego nie wiedziałem... ale pamiętam, że od dawna dla klientów przez pierwsze tygodnie wydają tylko kartę bankową (bez karty EC) żeby sprawdzić, ile klient ma dochodu.

Napisany przez 2Bolitho

Nie wiedziałem o tym... ale pamiętam, że od dawna bank wydawał klientom tylko kartę bankową (nie kartę EC) na pierwsze tygodnie, żeby sprawdzić, jakie mają dochody.

Tego nie mogę potwierdzić. W zeszłym roku latem założyłem tam konto dla mojej działalności pobocznej (ale działającej na moje nazwisko jako osoby prywatnej) i od razu dostałem kartę EC.

Napisany przez 2Escorpio

Nie mogę tego potwierdzić. W zeszłym roku latem otworzyłem tam konto dla mojego działalności gospodarczej (ale prowadzę to jako osoba prywatna) i od razu dostałem kartę EC.

Wygląda na to, że miałeś szczęście... słyszałem to od wielu osób.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata