Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy mogę samodzielnie ustalić okres kredytowania samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ potrzebuję stosunkowo szybko nowego samochodu i z dużym prawdopodobieństwem będę musiał wziąć kredyt, obecnie zastanawiam się nad możliwymi warunkami. Oprócz informacji od mojego banku, na pewno zostanie także sprawdzona moja historia kredytowa w Biurze Informacji Kredytowej. Tak dalej - wszystko jasne. Ale co z okresem trwania finansowania samochodu? Czy w salonach samochodowych jest on z góry ustalony, czy jako kredytobiorca mogę go wybrać samodzielnie, jeśli wszystko inne jest w porządku?

Napisany przez 2Bolitho
Czas trwania jest punktem ramowym, który można ustalić. Jednak nie jest to całkowicie swobodne, ubezpieczenia mają zazwyczaj określone maksymalne okresy trwania.

Ponieważ potrzebuję stosunkowo szybko nowego samochodu i najprawdopodobniej będę musiał wziąć kredyt...

Zawsze to uważam za zabawne. Brzmi jakby ktoś zmuszał cię do kupna samochodu i jeszcze brałbyś na to kredyt ;-) Nie bierz tego do siebie. Po prostu nie mogę i nie chcę zrozumieć, dlaczego tylu ludzi kupuje samochód na kredyt. A potem być może narzeka na ceny paliwa na stacji benzynowej. Niektórzy mogliby przez samą wysokość odsetek tankować rok...

Napisany przez 2Bolitho
Właśnie włączyłem Google i chciałem dowiedzieć się, ile samochodów właściwie jest finansowanych lub dzierżawionych. Niestety nie znalazłem żadnych statystyk na ten temat. Czy są tutaj może dealerzy samochodowi, którzy mogliby się podzielić swoimi doświadczeniami?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata