Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szansa na kredyt samochodowy pomimo umowy o pracę na czas określony!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam poważny problem! Pilnie potrzebuję nowego samochodu, ponieważ mój stary pojazd przeszedł już na emeryturę. Jednakże ze względu na to, że mam umowę o pracę na czas określony, raczej nie wygląda to zbyt korzystnie dla mnie pod kątem kredytu samochodowego. Bez samochodu jestem w opałach, a dostanie się do mojego miejsca pracy byłoby również utrudnione. Istnieje szansa, że moja umowa o pracę zostanie przedłużona. Wtedy mogłabym spokojnie spłacić wzięty kredyt. Oczywiście obecnie nie mam żadnej pewności od pracodawcy co do ewentualnego przedłużenia umowy. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki! Pozdrowienia. Buena Vista

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

w normalnych bankach nie dostaniesz kredytu lub finansowania w tych okolicznościach.

Oto możliwości, które masz...

1. Zrób coś, aby twój kontrakt został przedłużony już teraz, wtedy nie będzie to problem (o ile kontrakt będzie dłuższy niż czas trwania finansowania)

2. Pożycz prywatnie

3. Zapytaj w urzędzie pracy, być może udzielą pożyczki (nie jestem pewien, ale wiem, że robią to np. przy finansowaniu prawa jazdy). Tylko tutaj znowu może pojawić się problem, gdy urząd pracy pomyśli... Jeśli jego umowa kończy się, to jaki sens w tym wszystkim.

4. Kup na początek bardzo tanie używane auto, np. za 1000 euro i zapytaj bank, czy możesz to zrealizować za pomocą debetu. Czasem można znaleźć mniej uczciwych handlarzy samochodów, którzy pozwolą na spłatę ratalną drobnych kwot bez większej zdolności kredytowej.

Powodzenia

Pozdrawiam, esco

Napisany przez ADMCI4
Hej, Najpierw powinieneś zadać sobie to podstawowe pytanie:

Czy mogę spłacić kredyt samochodowy, nawet jeśli umowa o pracę nie zostanie przedłużona? Odpowiedź, którą sobie udzielisz, jest kluczowa. Jeśli masz wystarczające oszczędności, użyj ich jako wkładu własnego. Aby być pewnym sprawy, spłacaj kredyt samochodowy w czasie, dopóki trwa Twoja obecna umowa o pracę.

Jeśli ta sytuacja nie ma zastosowania, lepiej trzymaj się z dala. Banki nie chcą udzielać kredytów, ponieważ jest to zbyt ryzykowne. Dlaczego nie pomyślisz o zakupie tańszego samochodu, który nie nadszarpnie Twojego budżetu i nie wymaga zaciągnięcia kredytu. Na rynku samochodowym jest wiele pojazdów w dobrym stanie, oferowanych po bardzo korzystnych cenach. Sprawdź to!!!

Być może nawet jakiś dealer samochodowy może dać Ci dobry wskazówkę. Oni najlepiej wiedzą o możliwościach finansowania. Mają dobre kontakty z różnymi bankami, czasami nawet dysponują własnym bankiem. Trudno w to uwierzyć, ale tak jest.

Życzę Ci powodzenia.

Cześć.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata