Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy muszę zawrzeć ubezpieczenie salda długu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim.

Ostatnio miałem kredyt w SantanderBanku z dość wysokim
oprocentowaniem, do którego zostało dokupione niepotrzebne ubezpieczenie na wypadek śmierci, bezrobocia i niezdolności do pracy.

Kiedy zdałem sobie sprawę, że tego wszystkiego tak naprawdę nie potrzebuję i nie chcę, poszedłem do mojego banku i tam wziąłem kredyt, aby spłacić poprzedni. Ale tutaj również zostałem zmuszony do zakupu ubezpieczenia na wypadek śmierci.

Czy zasada ta nie obowiązuje w ogóle w żadnym banku?

Mam duże wątpliwości co do wartości tego ubezpieczenia.

Napisany przez 2Bolitho
Nigdy nie musiałem jeszcze zawierać ubezpieczenia spłaty kredytu. Czy jasno im powiedziałeś, że nie chcesz tego ubezpieczenia?No cóż, jestem jeszcze stosunkowo młody, i zawsze, gdy potrzebowałem kapitału, przedstawiałem im przemyślany i udokumentowany plan. Myślę, zwłaszcza że wszystkie moje kredyty były zawsze bardzo realistyczne, jestem ulubionym klientem banku. Brak zadłużeń konsumpcyjnych, względnie stałe dochody, różne aktywa i tak dalej. Wydaje mi się, że jeśli ryzyko dla banku jest większe, to chcą oni dodatkowych zabezpieczeń.

Napisany przez Gerd
Miejcie litość dla biednych pracowników bankowych. Oni też muszą sprzedawać. Na kredytach nic nie zarabiają.
Można to przecież najpierw podpisać. Oszczędza dużo stresu. Dla ubezpieczenia od pozostałego zadłużenia mają 4 tygodnie na odstąpienie. Gdy kredyt zostanie wypłacony, odwołaj ubezpieczenie, gotowe.

Napisany przez risikoleben
Przy braniu pożyczki jest obowiązkowe zawarcie ubezpieczenia salda zadłużenia.

Napisany przez Gerd
To już kompletna bzdura. Proszę pokaż mi miejsce, gdzie to jest napisane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata