Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak przebiega finansowanie budowy domu pasywnego?

Napisany przez ADMCI4
Odkąd widziałem reportaż o tzw. pasywnym domu w telewizji, jestem z niego bardzo zafascynowany i pracuję nad posiadaniem takiego domu w przyszłości. Fascynuje mnie zarówno aspekt oszczędności energetycznej, jak i korzyść finansowa, jaką to za sobą niesie. Ponieważ taki Dom jest oczywiście znacznie droższy w zakupie niż tradycyjny Dom jednorodzinny, finansowanie musi być odpowiednio dostosowane. Potrzebuję wyższej pożyczki, ale poźniej będę miał również niższe koszty. Czy uwzględnia się to w planowaniu finansowania, czy tylko osoby z naprawdę dużymi dochodami mogą sobie pozwolić na pasywny Dom?

Re: Jak przebiega finansowanie budowy domu pasywnego?

Napisany przez Torian
Państwo wspiera budownictwo pasywne poprzez bank KfW.Grupa Banku KfW | Budownictwo energooszczędne.Otrzymujesz pożyczkę do (maksymalnie) 50.000€, z czego musisz spłacić tylko 90%, czyli Państwo daruje Ci 5.000€. Ponadto oprocentowanie jest nieco niższe niż w Twoim banku, a dodatkowo istnieje możliwość nieograniczonych dodatkowych spłat. Niektóre banki oferują dodatkową niewielką zniżkę (0,10 do 0,30 punktu procentowego) na tę pożyczkę kfw.Nie mam pojęcia, co jeszcze można wziąć pod uwagę, ale płacisz mniej za ogrzewanie i więcej za wysoką pożyczkę. Czy ta równowaga będzie się opłacać???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata