Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jakie są wymagania związane z przyznaniem dotacji na założenie firmy przez Arbeitsamt?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam już pracę na stałe, ale od 5 lat jestem ciągle przeciążony obowiązkami i nie otrzymałem podwyżki. To mnie irytuje, z jednej strony, ale z drugiej strony ledwo wiążę koniec z końcem. Moim pomysłem więc było założenie własnej firmy. Trzeba to jednak dobrze przemyśleć i podjąć kilka kroków przygotowawczych. Przede wszystkim potrzebne są środki finansowe na taki plan. Z Urzędu Pracy można otrzymać dotację na rozpoczęcie działalności, którą chciałbym ubiegać się otrzymać. Kto może mi powiedzieć, jakie są wymagania w tym zakresie?

Re: Jakie są wymagania związane z przyznaniem dotacji na założenie firmy przez Arbeitsamt?

Napisany przez Naseweis
Cześć Leopoldzie,

Nie jestem wróżką i nie mam kryształowej kuli.

Twoje informacje są bardzo skąpe:

Jaką obecnie pracę wykonujesz i w jakiej branży chciałbyś się samodzielnie posunąć naprzód? Ile w ogóle masz lat?

Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Tutaj znajdziesz odpowiedź na pytanie: gruendungszuschuss.de :: Twój wniosek: Bezpośrednia droga do wsparcia dla założenia firmy i dodatkowej premii wchodzącej na rynek.

Prawdopodobnie źle to rozumiem, ale może to jest jakoś powiązane!? Czyli przeciążenie i brak podwyżki wynagrodzenia... czy przeciążenie miało być rozumiane jako zbyt duża ilość pracy?

Samozatrudnienie rzadko idzie w parze z mniejszą ilością pracy. Jedynie pojęcie pracy może się zmienić, ponieważ to my decydujemy o tym, co i kiedy robimy. A jeśli mamy szczęście i znajdziemy niszę, która pozwala nam żyć i pracować zgodnie z naszymi motywacjami, to praca może stać się życiem i mimo większej ilości pracy prowadzić do mniejszego obciążenia. Jednak jeśli dąży się do czegoś w tym stylu, trzeba najpierw zmierzyć się samemu z sobą i znaleźć odpowiednią przestrzeń. Finansowanie tego przedsięwzięcia pojawi się dopiero znacznie później i wcale nie będzie to wielka rzecz.

Nade wszystko potrzeba odpowiednich pieniędzy na taki plan.

Nie, nie trzeba. Znam już sporo osób, które zbudowały swoje istnienie bez kapitału początkowego i dużych kredytów. Chodzi tutaj jednak nie o standardowe formy samozatrudnienia. Ludzie ci bardzo intensywnie myśleli i znaleźli kreatywne rozwiązania, aby zaproponować coś nowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata