Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy doradztwo dotyczące finansowania w salonie samochodowym jest lepsze?

Napisany przez ADMCI4
Cześć.

Nigdy nie odważyłem się wejść na forum, ale teraz potrzebuję Waszej szanownej opinii.
Zamierzam kupić samochód, ale jeszcze nie zdecydowałem się na markę, dlatego w ostatnim czasie odwiedziłem już wiele salonów samochodowych.
Aby go kupić, musiałbym zerwać umowę oszczędnościową, co wiązałoby się z pewnymi stratami. Dlatego kolega doradził mi skorzystanie z finansowania w salonie samochodowym.
Jestem trochę sceptyczny, ponieważ nie jestem pewien, czy naprawdę mam tutaj do czynienia z ekspertami.
Na to kolega odpowiedział, że doradztwo w salonie samochodowym często jest lepsze, ponieważ ludzie tam specjalizują się w finansowaniu pojazdów.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, salon samochodowy czy bank?

Pozdrowienia
Urmelo

Napisany przez Naseweis
Cześć,

Najpierw zapytaj o warunki w salonie samochodowym.
Często mają specjalne warunki bezpośrednio od producenta, które często wynoszą od 1,9 do 4,9%.

Pozdrawiam, Mądrala

Napisany przez Geld-Luxx
Cześć,

na początek pytanie, jakie auto chcesz kupić. Czy mówimy o nowym czy używanym?
Więc jeśli chodzi o nowy samochód (również samochód demonstracyjny i krótkoterminowy), zazwyczaj w salonie samochodowym oferowane są najlepsze warunki. Finansowanie odbywa się wtedy przez bank producenta. Ich celem jest zazwyczaj promowanie sprzedaży, czasem nawet z 0% finansowaniem. W takim przypadku nie możesz porównać, ponieważ sprzedawca w salonie samochodowym ma do dyspozycji tylko ten jeden bank. Ale w większości przypadków trudno będzie znaleźć coś taniej.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata