Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Usługi energetyczne

Napisany przez ADMCI4
Walne Zgromadzenie podjęło decyzję o zwrocie wartości nominalnej dnia 24.03.06.
Kiedy i w jaki sposób odbywa się taki zwrot wartości nominalnej?
Do kiedy, bądź do którego momentu muszę posiadać akcje, aby skorzystać z zwrotu wartości nominalnej.

Dziękuję za odpowiedź

Napisany przez richard100
Cześć Harry,
Nie mogę dokładnie odpowiedzieć na to pytanie. Wiem, że wypłata zwrotu nominalnej wartości akcji zwykle następuje około 3 miesiące po walnym zgromadzeniu. Najpierw musi być zatwierdzona przez akcjonariuszy, a następnie administracja potrzebuje około 3 miesięcy na jej przeprowadzenie. Więc nie ma konieczności podejmowania działań. Data ex na wypłatę zwrotu nominalnej wartości akcji zostanie ogłoszona w odpowiednim czasie. Informacje te uzyskuję z strony internetowej odpowiedniej firmy.
Pozdrowienia, Rich

Co do sposobu wypłaty: Dokładnie tak samo jak wypłata dywidendy.

Napisany przez beat
[cytat=richard100">
Wtedy jeszcze jest kwestia jak: Dokładnie tak samo jak dywidenda.
[/cytat] QUOTE>
Ale bez irytującego 35% potrącenia :lol:

Napisany przez richard100
Dziękuję Beat, zapomniałem o tym. Ale i tak jest uciążliwy ten odpływ... :lol:
Pozdrawiam Rich

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za szybką odpowiedź - to z brakiem potrącenia podatku jest oczywiście świetna sprawa! Ale jak to wygląda na przykład z akcjami. Czy muszą one być nadal w moim posiadaniu w chwili wypłaty, czy mogę je sprzedać po walnym zgromadzeniu i mimo to skorzystać z wypłaty?

Napisany przez beat
To nie ma nic wspólnego z Walnym Zgromadzeniem.

Zazwyczaj w chwili zwrotu (tak jak w przypadku dywidendy) trzeba być właścicielem akcji.

Po prostu napisz e-mail do działu relacji inwestorskich z pytaniem o datę (jeśli już wiedzą) i szczegółowe warunki. I już będziesz wiedział.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Beat!

Wysłałem e-mail do Energiedienst AG - oto odpowiedź:

Dzień dobry,
zwrot wartości nominalnej jest planowany na drugą połowę czerwca, prawdopodobnie 21 czerwca 2006 roku. Warunkiem jest posiadanie akcji w dniu poprzedzającym.
Z poważaniem z Hochrhein
Energiedienst Holding AG

Pozdrowienia,
Harry

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata