Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Nieustraszeni

Napisany przez 2cybercrash
Dziś, 20 marca zaobserwowałem kilka nietypowych ruchów, brak mi wyjaśnień.

Kuoni, pomimo zgłoszonych czerwonych liczb (jeden projekt nie udał się), odnotował silny wynik kursu powyżej 600 CHF. Wycena wynosi PE 15, pomimo czerwonych liczb - jak to możliwe?

Emmi wyraźnie opuściła strefę oporu 125/130 CHF, osiągając wartość 145 CHF, PE wynosi 13,5. Szkoda, że zakończyłem tę transakcję dawno. Wydaje się, że wydajność jest dużo lepsza niż u Nestle!

Lindt zareagował na nieznacznie nie spełnione oczekiwania delikatnym spadkiem, stopniowo się naprawiając. Za kilka tygodni zajączki wielkanocne pobiegną w świat.

Napisany przez Dany1

Dziś, 20 marca, zauważyłem kilka nietypowych ruchów, brakuje mi wyjaśnień.

Kuoni pomimo zgłoszonych strat (projekt nie wypalił) wykazał silne wyniki kursowe powyżej 600 [url]franków Szwajcarskich[/url]. Wartość rynkowa jest oszacowana na PE 15 mimo strat, jak to możliwe?

Emmi wyraźnie opuściła strefę oporu między 125 a 130 [url]franków Szwajcarskich[/url], osiągając poziom 145 [url]franków Szwajcarskich[/url], PE wynosi 13,5. Zamknąłem tę transakcję już dawno, szkoda. Radzi sobie znacznie lepiej niż Nestle!

Lindt zareagował delikatnym spadkiem na niewywiązanie się z prognoz, stopniowo to się naprawia, za kilka tygodni zają się produkcją czekoladowych zajączków na szeroką skalę.

Cześć cybercrash
Wczoraj odbyło się wywiad z przewodniczącym A. Schmidem w NZZ. Od teraz Kuoni będzie rozwijać się tylko w górę...Nie widać już żadnych dodatkowych problemów i 2006 rok zapowiada się dobrze. Ponadto Kuoni szuka obiektu/obiektów do kupienia...hmm...w jego pozycji musi być optymistyczny, w przeciwnym przypadku przyjdzie Mistrz Sprzątający i go zmiata...

Potem jeszcze wspominasz o czekoladzie...Linth jest świetny, ale Nestle?
Czy widziałeś Nelly Wenger? Kiedyś marnowała pieniądze na Expo 01, teraz może to samo robić dla Nestle...grrrrr Nowa czekolada Cahier...przepraszam, nowe opakowanie...katastrofa, plastikowe opakowanie...Plastik w dzisiejszych czasach! U mnie tego nie ma w domu...ale reklama telewizyjna jest dobrze zrobiona...chciałbym kiedyś mieć ich budżet.

Napisany przez beta

.... Kuoni jest w dalszym ciągu w poszukiwaniu obiektu/obiektów do zakupu...

Aabig
Czy możliwe jest również odwrotne rozwiązanie: Kuoni zostaje kupiony?
Nadal mam na liście życzeń EXPEDIĘ i TUI. Ptasia grypa tkwi w tyle głowy (eh, ... nie ja, oczywiście!).

Pozdrowienia

Napisany przez Dany1

Potem piszesz o czekoladzie...dobrze dobrze, Linth jest ok, ale Nestle?
Czy widziałeś Nelly Wenger? Kiedyś marnowała pieniądze na Expo 01, a teraz ma prawo to samo robić dla Nestle...grrrrr Nowa czekolada Cahier...przepraszam, nowe opakowanie...katastrofa z plastikowym opakowaniem...plastik w dzisiejszych czasach! U mnie do domu nie wchodzi...ale reklama w telewizji jest dobrze zrobiona...chciałbym kiedyś mieć ich budżet.

Sosele...wygląda na to, że reklamy telewizyjne dobiegły końca i zostały opłacone...dziś nowa czekolada Nestle jest krytykowana w Kassensturz...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata