Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Urzędnik w potrzebie

Napisany przez Marketa
Cześć. Nasza rodzina potrzebuje porady. Niestety od lat borykamy się z długami. Mój mąż jest urzędnikiem i zarabia całkiem dobrze. Teraz jednak zobowiązania wobec wielu wierzycieli wynoszą tysiące euro miesięcznie. Chcieliśmy skonsolidować długi, ale przy negatywnej historii kredytowej w Schufa jest to niemożliwe. Nie chcemy ogłaszać prywatnego bankructwa, bo wiemy, że gdyby nam pomogła jakakolwiek instytucja finansowa, moglibyśmy sobie poradzić. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie? Musi istnieć możliwość spłaty wszystkich długów i płacenia miesięcznie tylko jednej instytucji. A może uważacie, że nie mamy szans i musimy jednak ogłosić prywatne bankructwo? Dziękuję, Marketa

Napisany przez Naseweis

Witaj. Nasza rodzina potrzebuje porady. Niestety od lat borykamy się z długami. Mój mąż jest urzędnikiem i zarabia całkiem dobrze.

W którym urzędzie pracuje i w jakiej grupie uposażenia!
Jak wysokie jest miesięczne wynagrodzenie netto!

Teraz nasi wierzyciele domagają się spłaty starych długów w wysokości kilku tysięcy euro miesięcznie.

Jak wysoka jest ta miesięczna kwota!

Chcieliśmy restrukturyzacji długu, ale przy negatywnej historii kredytowej w BIK jest to niemożliwe. Nie chcemy ogłaszać prywatnej niewypłacalności, bo wierzymy, że jeśli jakieś instytucje finansowe nam pomogą, to sobie poradzimy.

Do czego i w jakiej wysokości zostały zaciągnięte kredyty!

Czy ktoś zna jakiekolwiek możliwości? Musi istnieć sposób, abyśmy mogli spłacić wszystkie długi i spłacać je miesięcznie tylko w jednym instytucie. A może uważacie, że nie mamy szans i powinniśmy jednak złożyć wniosek o prywatną niewypłacalność? Dziękuję, Marketa

?????

Pozdrowienia

Napisany przez Marketa
Mój mąż jest funkcjonariuszem policji (komisarzem kryminalnym, od 1.5 awansuje na starszego komisarza), jego dochód netto wynosi 3400 euro. (Ja otrzymuję dodatkowo 300 euro zasiłku wychowawczego i 554 euro zasiłku rodzinnego) Kwota do spłacenia miesięcznie wynosi 3000 euro. Łączna suma długu wynosi 39000 euro. Były to małe pożyczki na ślub, meble, itp. Jest także otwarte kwestie związane z rachunkami lekarskimi (dziecko niepełnosprawne, które potrzebuje protezy 2 razy w roku, ale płatna jest tylko 1 raz). Ze względu na wysoką kwotę do spłacenia miesięcznie, pojawiają się stale nowe małe długi, na przykład nie można opłacić czesnego, bo pieniądze idą na spłatę długów itp.

Napisany przez Naseweis
Niemiecki język - trudny język!

Co na to twój mąż?

Zapomnij o kredycie - przy tym obciążeniu i tym dochodzie to niemożliwe.

Pozdrowienia, Wiśniowski

Napisany przez Marketa
Oczywiście, język niemiecki nie jest łatwy, ale jestem z siebie dumny, że po 5 latach bez kursu mówię tak, jak mówię. I każdego roku jest coraz lepiej. Dzięki za radę. Już myślałem, że jesteśmy zgubieni. Mój mąż oczywiście nie jest zachwycony, ale musimy iść dalej.

Napisany przez 2Bolitho
Naseweis, nie jestem w stanie zrozumieć twojego pytania o szczegóły. Jaki byłby z tego zysk? Pewnie można byłoby podać ogólną ocenę, ale czy warto tak otwarcie ujawniać swoją sytuację w forum?!? Nie wiem.

Proszę wyszukać w Google państwowe doradztwo ds. zadłużenia. W zależności od landu istnieją różni wykwalifikowani doradcy. To właśnie tam fachowo pomogą w konkretnym przypadku. Proszę unikać komercyjnych usług. Mogą one jedynie pogorszyć sytuację, ponieważ generują dodatkowe opłaty.

Napisany przez Marketa
Doradztwo dotyczące zadłużenia już mieliśmy, doradzają nam prywatną upadłość, ale mamy nadzieję, że istnieje także inna droga...

Napisany przez 2Bolitho
Czasami upadłość osobista jest po prostu konieczna i może być szansą na nowy początek. To jest kwestia wyboru między złem a większym złem. Wystarczy spojrzeć na sytuację z Grecją. Dla żadnej ze stron nie jest to przyjemne. Czasami po prostu trzeba to zrobić. Nasz system finansowy jest na to zaprojektowany. Faktycznie, to jest uwzględnione.

Napisany przez Naseweis
Cześć Bolitho,

bez dokładnej wiedzy o miesięcznych dochodach i rzeczywistych długach nie można udzielić odpowiedzi.

Nie spodziewałem się również, że dane zostaną ujawnione w ten sposób. Możliwa byłaby także prywatna wiadomość.

Dla urzędników istnieją również specjalne kredyty prywatne, np. poprzez

Beamtendarlehen - Beamtenkredit - Beamtendarlehn - Beamtenkredite - Bankhaus Dr. Masel

Pozdrowienia, Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata