Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Proszę o pomoc z ujemną kwotą na Paypal!

Napisany przez Vera1993
Cześć,

mam nadzieję, że możecie mi pomóc:/ Zamówiłam coś na stronie internetowej około 2 miesiące temu, zapłaciłam kwotę za pośrednictwem PayPal. Po tym, jak towar nie dotarł po ponad miesiącu, skarżyłam się na stronie, która zapytała mnie, czy powinni mi zwrócić kwotę? Zgodziłam się, a następnie zwrócono mi ją za pośrednictwem PayPal. Widziałam teraz na wyciągu, że kwota ma minus przed sobą. Czy oznacza to, że kwota została zwrócona? Że teraz mam zwróconą kwotę?

Pozdrawiam,
Vera

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

Nie... minus to minus... oznacza, że masz teraz debet na swoim koncie Paypal. Powinieneś jak najszybciej uregulować tę kwotę... Paypal nie reaguje zbyt przyjaźnie na takie sytuacje.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez 2Bolitho
Zadzwoń na infolinię, tam dokładnie Ci powiedzą. Miałam już podobną sytuację. Zawsze trochę trwa, zanim zostaną zaksięgowane zwroty. Czyli kiedy pieniądze zostały zwrócone przez sprzedawcę. Jeśli w międzyczasie otrzymałeś/aś zwrot, to to wyjaśniałoby ujemny stan konta.

Napisany przez Vera1993
Więc 30 sierpnia zażądałem zwrotu pieniędzy, a w liście podano kwotę z datą 06/09/ ...... -226,80€. Wyciąg dostałem dopiero 30 września, bo ktoś go namieszał. Nie wiem, co to oznacza to minus przed liczbą. o.O

Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Czy możesz mi powiedzieć, co oznacza suma ogólna? Bez odnoszenia się do konkretnej księgowości.

Napisany przez Vera1993
To jest pozytywne. 66,38€. Nie ma nic do zapłacenia.

Napisany przez 2Escorpio
Czy ogólna kwota się zgadza, jeśli uwzględnisz odwrotne obciążenie? Chodzi mi o to, że musisz wiedzieć, ile masz pieniędzy na PayPal... przeważnie 200 euro zostanie przyjęte na PayPal.

Napisany przez petethefarmer
Czy możesz nam powiedzieć, gdzie dokładnie znajduje się ta kwota ujemna? Dzisiaj właśnie dostałem zwrot pieniędzy i sprawdziłem swoje konto. Na moim koncie Paypal widnieje saldo 0,00 EUR, a w sekcji Moje ostatnie transakcje wychodzące płatności są oznaczone znakiem minus, podczas gdy zwrot pieniędzy nie ma znaku przed wartością (jest to wartość dodatnia). Być może po prostu pomylasz się? Czy ja źle Cię zrozumiałem?
Pozdrowienia, pete

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata