Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: DLaczego zawsze pojawiają się nowe karty debetowe i kredytowe?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mam 28 lat i już pewnie miałem 5. lub 6. kartę debetową oraz kilka kart kredytowych.
Zawsze po około dwóch latach dostaję nową kartę, a stara przestaje być ważna. Dlaczego karty mają tak krótki okres ważności?
Wszystko inne pozostaje dokładnie takie samo, nawet numer PIN pozostaje niezmieniony. Pod względem bezpieczeństwa nie powinno to mieć znaczenia.
Jaki więc jest powód częstej wymiany?
Może ktoś tutaj przypadkowo wie
Pirilano

Napisany przez petethefarmer
Podobne pytanie też już sobie zadawałem :-)

Jeden powód może leżeć być może w zużyciu kart. Ponadto, może to ułatwić wprowadzenie nowych technik zabezpieczeń na rynek. To jednak nie jest naprawdę dobra odpowiedź na twoje uzasadnione pytanie :-(

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

to ma aspekt bezpieczeństwa... po zgubieniu kart część z nich nadal można używać... na przykład przez płatność kartą debetową lub przez urządzenia chip&PIN przy użyciu karty kredytowej.... więc można to nieco ograniczyć. Jednak w innych krajach istnieją też karty ważne przez 10 lat.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Doso
Jestem właściwie zadowolony z faktu, że dostaję nowe karty. U mnie te rzeczy zawsze lubią się trochę zepsuć, właśnie u mojej karty debetowej znowu odchodzi zewnętrzna folia.

Napisany przez 2Escorpio

Jestem właściwie zadowolony, że dostaję nowe karty. U mnie te rzeczy zawsze lubią się nieco psuć, właśnie zaczyna się odlewać zewnętrzna folia mojej karty debetowej.

Otwierasz nimi drzwi? *hehe*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata