Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Kto wie, czego może się spodziewać?

Napisany przez der_eraser
Cześć,

Mam do was pytanie:
Kto z Was ma predyspozycje, aby wiedzieć, czego można się spodziewać finansowo przechodząc na emeryturę? Kto w ogóle ma pełny obraz swoich umów zabezpieczenia (indywidualne, ustawowe, produkty bankowe itp.)?

Napisany przez 2Bolitho
To, czego można się spodziewać na grosz i feników, nie jestem w stanie przewidzieć. Zależy od zbyt wielu czynników, a liczba sama w sobie nie byłaby miarodajna, ponieważ trzeba uwzględnić siłę nabywczą pieniądza przy przejściu na emeryturę.

Ale oczywiście mam przegląd moich produktów. Dziwne wydaje mi się, że ktoś nie ma takiego przeglądu. Przecież ludzie wiedzą, jakie samochody stoją w garażu i jakie telewizory są w domu...

Napisany przez der_eraser
Dziękuję!

tak, ale temat ubezpieczeń i zabezpieczenia wielu ludziom wydaje się bardzo nudny...
FTD, Welt i inni właśnie o tym donoszą, przerażające!

Napisany przez Doso
Około 900 euro emerytury do tej pory. Myślę, że nadal będę trochę pracować

Napisany przez Bockwurst
Dostaję trzy różne renty i dosyć dokładnie wiem, na ile będą wynosić, w euro. Jeśli państwo w ogóle wtedy będzie istnieć

Napisany przez 2Escorpio
Cóż, szczerze mówiąc, mało myślę o tym, czy państwo istnieje, gdy przejdę na emeryturę, czy nie... Byłoby to bardzo nierealistyczne, gdyby przestało istnieć, a jeśli tak się stanie, to wszyscy stracimy wszystko (jeśli chodzi o emeryturę).

Szczerze mówiąc, jedynie zastanawiam się, czy moja obliczona emerytura (którą samodzielnie zbudowałem poprzez produkty bankowe itp.) będzie miała wartość po uwzględnieniu inflacji.

Jaki sens miałoby budowanie funduszu emerytalnego na przykład w wysokości 2500 euro/miesiąc na później, jeśli za 40 lat za tę samą kwotę dostaniesz tylko chleb?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata