Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie budynku lub ubezpieczenie mienia domowego

Napisany przez Uwelos
Po zalaniu wodociągowym muszę opuścić swoje wynajmowane mieszkanie na 8-10 tygodni, ponieważ izolacja akustyczna pod posadzką jest całkowicie zalana wodą. W tym czasie mają zostać zainstalowane urządzenia do osuszania.

Kto jest odpowiedzialny za koszty przeprowadzki? ubezpieczenie budynku czy majątkowe?

Ubezpieczenie budynku wysunęło się z biurem rzeczoznawcy i chce zorganizować przeprowadzkę, korzystając z firmy przeprowadzkowej, którą oni wybrali, w niskiej cenie. Bez opłacania prac własnych itp. Taniej.

Chciałbym raczej zorganizować to przez moje ubezpieczenie majątkowe i zatrudnić wybraną przeze mnie firmę przeprowadzkową. Przecież to moje mienie. Czy można nalegać tutaj na obsługę przez ubezpieczenie majątkowe? W końcu zostało ono zawarte w tym celu i obejmuje również koszty opróżniania mieszkania, koszty hotelowe itp. Czy ubezpieczenie majątkowe może odmówić świadczenia, powołując się na ubezpieczenie budynku?

Czy zasadniczo można również postulować wobec ubezpieczenia budynku, aby przeprowadzić się samodzielnie, otrzymując odpowiednią opłatę? Dotychczasowa odpowiedź: Nie możliwe.

Ubezpieczenie budynku chce zapłacić za to 1075 €. Tę samą kwotę ma otrzymać firma przeprowadzkowa. Wyceny, które uzyskałem na przeprowadzkę 5 pokoi i dużej ilości sprzętu, wynoszą od 9000 € do 15000 €. Więc czy 1075 € to około jedna dziesiąta???? Tajemnicze.

Co zrobić???

Napisany przez Naseweis

Po zalaniu instalacji wodociągowej muszę opuścić swoje wynajmowane mieszkanie na 8-10 tygodni, ponieważ izolacja dźwiękochłonna pod posadzką została zalana wodą. W tym czasie mają być ustawione urządzenia do osuszania.

Kto ponosi koszty przeprowadzki? ubezpieczenie budynku czy ubezpieczenie mienia?

Po opisanym wyżej szkodzie odpowiedzialna jest tu firma ubezpieczeniowa budynku.

Firma ubezpieczeniowa budynku naciska i chce przeprowadzić przeprowadzkę przy użyciu firmy przeprowadzkowej, którą oni wybiorą, za niską cenę. Nie płacą za pracę własną, itp. Tanio.

Chciałbym raczej skorzystać z mojego ubezpieczenia mienia i zlecić firmie przeprowadzkowej, którą sam bym znalazł. Przecież to mój majątek.

Co właściwie zostało uszkodzone w mieniu domowym?

Czy można tu upierać się przy załatwieniu sprawy z ubezpieczeniem mienia? Przecież zostało ono zawarte w tym celu i obejmuje także koszty przeprowadzki, koszty hotelowe, itp.
Czy ubezpieczenie mienia może odmówić świadczenia z powołaniem się na ubezpieczenie budynku??

A czy można z zasady domagać się od ubezpieczenia budynku przeprowadzki we własnym zakresie z odpowiednim wynagrodzeniem? Dotychczasowe stanowisko: Niemożliwe

ubezpieczenie budynku chce zapłacić za to 1075 EUR. Taka sama suma ma trafić do firmy przeprowadzkowej.
Przytoczone przeze mnie wyceny dla 5 pokoi i dużo sprzętu wynoszą od 9 000 do 15 000 EUR

Skąd takie koszty??? Czy tu uwzględniono wakacje na Malediwach?

Mogę sobie wyobrazić następujące działania: opróżnić mieszkanie - własność domowa w kontenerze. Zamieszkanie w hotelu/pensjonacie przez 8 - 10 tygodni.

Czyli 1075 EUR to około jednej dziesiątej???? Tajemnicze.

Co zrobić???

...........................................

Napisany przez 2Escorpio
Tak więc mój kolega niedawno przeprowadził się z Düsseldorfu do Berlina z 9 pełnymi pokojami, w tym fortepianem itp. Całość kosztowała zaledwie 3000 euro ?! Cena obejmuje wszystko i nie była to najtańsza oferta.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata