Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy muszę zgłosić wszystkie dochody z giełdy w urzędzie skarbowym?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry. Kilka lat temu odziedziczyłem od swojego ojca kilka akcji, które grzecznie śpią na moim rachunku depozytowym w banku i nie przynoszą mi większych zysków. Dlatego do tej pory nie zgłaszałem ich w zeznaniu podatkowym. Po prostu zapomniałem. Jednak teraz znajomy, który zna się dobrze na sprawach podatkowych, doradził mi konieczność zgłoszenia dochodów z tych inwestycji giełdowych urzędowi skarbowemu następnym razem, ponieważ dywidendy zawsze podlegają opodatkowaniu. Czy to prawda, czy istnieje tutaj również ustalona kwota minimalna, podobnie jak w przypadku odsetek, poniżej której nie trzeba nic opodatkować ani zgłaszać?

Re: Czy muszę zgłosić wszystkie dochody z giełdy w urzędzie skarbowym?

Napisany przez 2Bolitho
Tak, jest ustalona kwota wolna. Ale koniecznie sprawdź, czy bank depozytowy ma złożony dyspozycję zwolnienia. W przeciwnym razie pobiera podatek, którego nie musiałbyś płacić lub który możesz odzyskać. r n Kwota wolna od podatku dla oszczędzających? Wikipedia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata