Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy potrzebna jest specjalna ubezpieczenie zdrowotne dla Anglii?

Napisany przez ADMCI4
Nasz syn studiował teraz we Francji przez dwa lata. Podczas pobytu miał ze sobą normalną kartę ubezpieczenia zdrowotnego. Na szczęście nigdy nie musiał z niej skorzystać. Ale przecież Francja jest pełnoprawnym członkiem UE. Od września przez rok będzie kontynuował naukę w Anglii. W Anglii wszystko jest trochę inne, nie ma tam nawet euro. Czy potrzebuje więc specjalnego rodzaju ubezpieczenia zdrowotnego na ten rok, czy powinien wykupić dodatkowe ubezpieczenie? Jak długo może tam przebywać z normalną kartą?

Napisany przez BaMi
Ja proponowałbym skontaktować się z biurem maklerskim CareConcept. To eksperci w tej dziedzinie.

BaMi

Napisany przez Mike Spezi
Oczywiście można było po prostu udzielić odpowiedzi na pytanie, zamiast kierować do dowolnego zastępczego dostawcy ubezpieczenia zdrowotnego za granicą!

Do pytającego:

W Anglii istnieje rodzaj wolnej opieki zdrowotnej, która jest znacznie poniżej poziomu obowiązkowego ubezpieczenia zdrowotnego. Nie ma umowy ubezpieczeniowej, takiej jak z Francją czy Hiszpanią, itp.

Dostęp do lepszych świadczeń lub rodzajów opieki zdrowotnej wiąże się z dodatkowymi kosztami. Niemniej jednak warto zarejestrować się w Centrum Medycznym podczas zapisywania się na studia, aby uzyskać rejestrację
w Narodowej Służbie Zdrowia.

Jak już wspomniano, te świadczenia nie są porównywalne z niemieckim ubezpieczeniem zdrowotnym. Dlatego zdecydowanie zaleca się dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne za granicą na czas studiów. Usługi wyboru ambulatoryjne i stacjonarne, leczenia stomatologiczne, transport powrotny itp. Istnieje wiele różnych indywidualnych możliwości.

Możesz skontaktować się bezpośrednio ze swoim publicznym ubezpieczycielem zdrowotnym i zapytać o oferty ich partnerów współpracujących, albo oczywiście sprawdzić oferty każdej prywatnej firmy ubezpieczeniowej. Zawsze polecam również konsultację w tej sprawie, aby uniknąć późniejszych
nieporozumień.

z poważaniem
mike

Napisany przez BaMi
Drodzy poprzednicy,

gdybym znał odpowiedź, napisałbym ją tutaj. Chociaż przynajmniej mam wskazówkę do rozwiązania. A stwierdzenie dowolnie wymienny sugeruje, że nie znasz CC.

BaMi

Nie pamiętam, żebyśmy byli przyjaciółmi. Mogę ci jednak zapewnić, że znam tego dostawcę i wielu innych. Pozdrowienia mike

Napisany przez BaMi
W internetowych forach panuje zwyczaj mówienia sobie po ty. Dla Pani/Pana/ Państwa jednak zrobię wyjątek. Obiecuję! BaMi Ps: Mam wrażenie, że niektórzy tutaj nie są zainteresowani sprawą, ale po prostu chcą mieć rację... Szkoda...

Napisany przez Naseweis

W internetowych forach powszechne jest używanie sobie na ty. Dla Pani/Pana (PANI/PANI/PANI/PANI/PANI) jednak zrobię wyjątek.

Obiecuję!

BaMi

Ps: Mam wrażenie, że niektórzy tutaj nie są zaangażowani w sprawę, a po prostu chcą mieć rację.... Szkoda...

Najlepiej wziąć się za swoje postępowanie - to by pasowało.

BaMi

Ps: Mam wrażenie, że niektórzy tutaj nie są zobowiązani do sprawy, chcą po prostu mieć rację... Szkoda...

Cóż, być może Pana/Pani wniosek nie jest błędny!

Odpowiedziałem tutaj neutralnie na pytanie, natomiast Pan/Pani zaniedbał/a odpowiedź na pytanie.

Z poważaniem
mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata