Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: pożyczka annuitetowa od kasy oszczędności budowlanej

Napisany przez coolpeter
Cześć,

co sądzisz o kredycie ratalnym udzielanym przez kasę oszczędnościową?

Jako przedsiębiorca niestety nie mam wystarczającej zdolności kredytowej dla wielu banków, ale kasa oszczędnościowa udzieliłaby mi pożyczki.

Wada: opłata za zawarcie umowy zostanie od razu potrącona od pożyczki, prowizja za prowadzenie konta jest pobierana rocznie, a dodatkowo możliwy jest sprzedaż pożyczki osobom trzecim.

Czy to jeszcze możliwe?

Pozdrowienia,
Peter

P.S. dodatkowa umowa oszczędnościowa nie jest konieczna

Napisany przez C. Andreas
Cześć,

Bausparkassen bardziej zajmują się pośrednictwem w kredytach ratalnych. Chyba masz na myśli kredyt TA od instytucji oszczędnościowo-kredytowej.

TA oznacza odroczenie spłaty kapitału.

Czy masz jakieś bliższe informacje na ten temat? Która instytucja oszczędnościowo-kredytowa i jaki model?

Napisany przez coolpeter
Cześć Andreasie,

to czysta pożyczka ratalna w wysokości 100 000 euro

Stopa procentowa: 3,29% w tym 0,65% dodatku ryzyka, ponieważ jestem samozatrudniony

Do spłaty co miesiąc 524 euro

Okres kredytowania 5 lat

Opłata manipulacyjna 1 250 euro

Pozostały dług po 5 latach wynosi 83 719 euro

Po 5 latach chcieliby mi zaoferować refinansowanie bez dodatku ryzyka, ponieważ zostanę wtedy uznany za klienta Banku Budowlanego w Moguncji.

Brak zawieszenia spłaty / brak umowy oszczędnościowej!!!!

Pozdrowienia

Peter

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Coolpeter,

nie rozumiem, po co płacę opłatę za zamknięcie konta. Płaci się ją tylko przy zawieraniu umowy oszczędzania budowlanego!

Co do dodatkowej oferty po 5 latach, oferując mi refinansowanie bez dopłaty do ryzyka, ponieważ wtedy są tam znani, mogę tylko pokręcić głową i uśmiechnąć. To, co właśnie powiedzieli, nie ma żadnej wartości, nic!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata