Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy ta oferta kredytowa jest dobra?

Napisany przez xyros
Cześć, jestem nowym użytkownikiem i od razu mam pytanie. Chciałbym kupić istniejącą nieruchomość i właśnie dostałem ofertę kredytową na 148 000 €. Oto szczegóły: Kwota kredytu: 148 000 € Okres kredytowania: 28 lat Odsetki: 3,09% przez pierwsze 15 lat Odsetki: 3,99% przez ostatnie 13 lat Miesięczna rata: 690 € przez 28 lat Czy ta oferta jest dobra, czy nie? Będę bardzo wdzięczny za liczne odpowiedzi.

Napisany przez Keingastmehr
W tej prezentacji brakuje dwóch istotnych punktów:

1. Cena zakupu nieruchomości (udział kredytu / kapitał własny)
2. 15 lat + dodatkowe 13 lat na stałe czy
15 lat na stałe i szacunkowa refinansowanie?!?

Napisany przez xyros
Oferta jest wiążąca na 28 lat, a cena zakupu wynosi 130,000 € + 18,000 € koszty dodatkowe.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Xyros,

Przy cenie zakupu 130 000 euro i potrzebie finansowania w wysokości 148 000 euro oprocentowanie jest nierealistyczne!

Finansowanie odnawialne będzie w ramach umowy budowlanej, możliwe modele to model zawieszonych rat spłaty u bausparkasse lub z góry sfinansowana umowa budowlana.

Jak to finansowanie może zostać zatwierdzone, to dla mnie zagadka, zwłaszcza nie - jak wspomniano powyżej - przy tych warunkach!

Napisany przez Torian
@xyros: Przy kredycie ze specjalnym systemem bankowym (BSV) koniecznie trzeba sprawdzić całkowitą stopę oprocentowania. W moim przypadku była ona o około 0,6% wyższa niż atrakcyjny oprocentowanie kredytu BS/TA!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata