Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy żony muszą mieć podpis męża na kredycie?

Napisany przez ADMCI4
W ciągu ostatnich dni zdarzyło mi się to: chciałbym spłacić debet na swoim koncie bieżącym, dlatego złożyłem dwie wnioski o kredyt w bankach internetowych. Jestem żonaty, ale sam zarabiam około 1000 euro miesięcznie. Po podaniu moich danych obie banki poinformowały mnie, że potrzebuję współkredytobiorcy, na przykład swojego męża, aby otrzymać kredyt. Przy kwocie kredytu 4000 euro uważam to za niemal śmieszne. Dlaczego nie mogę sam otrzymać kredytu i czy żonate kobiety zawsze potrzebują podpis swojego męża?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

1000 euro to niezbyt duże dochody, z których zazwyczaj trzeba odliczyć czynsz, bieżące koszty oraz utrzymanie... nie zostaje zbyt wiele. Ponadto 1000 euro mieści się poniżej kwoty podlegającej zajęciu komorniczemu (jeśli nie spłacisz kredytu), dlatego banki wymagają poręczenia od osoby, która zarabia trochę więcej. Twój mąż nie musi spełniać tego warunku.

Pozdrawiam

Napisany przez delgado
Bank potrzebuje jedynie pewności. Cztery tysiące to przecież czterokrotność twoich dochodów. Myślę, że możesz także podać kogoś innego.

Napisany przez HansEbert
Świat finansów może czasami być dziwny. Ale wyobraź sobie sytuację, w której się rozwodzisz i zostajesz sam z 1000 euro. W takim przypadku możesz być wdzięczna, że twój mąż podpisał. Co prawda teraz nie sprzyja to mężczyźnie. Ale w razie potrzeby masz poręczyciela. Zawsze trzeba spojrzeć na to z dwóch stron. Ktoś ci pomoże, gdy sam już nie będziesz mógł.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata