Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy bez żony z powodu długów.

Napisany przez Hummel80
Hej,

obecnie mam następujący problem.

Mój mąż (urzędnik na stałe od 3 lat) odziedziczył Dom i chce go zmodernizować. Wymagana kwota kredytu to 100 000 €. 60 000 € otrzymalibyśmy jako pożyczkę refundacyjną od ISB (wniosek został już zatwierdzony przez urząd powiatowy), a resztę kwoty od LBS, ponieważ musimy również wypłacić 3 dzieci (dzieci mojego męża babci). Dom nie ma zadłużenia, ale z powodu planowanego budowy została ustanowiona hipoteka w wyżej wymienionej kwocie przez notariusza.

W zeszłym roku powiedziano mojemu mężowi, że również ja jestem współkredytobiorcą, ponieważ zarabiam. Otrzymywałam tylko zasiłek rodzinny.

Od pewnego czasu już nie jestem współkredytobiorcą, ponieważ jako żona nie osiągam żadnych dochodów. Mój mąż jest uprawniony do zasiłku rodzinne dla dzieci. Poza tym nie mam innych dochodów, ponieważ jestem gospodynią domową i matką 4 dzieci.

Mamy miesięczny dochód netto w wysokości 4000 €, wliczając zasiłek rodzinny. Nie ma wątpliwości co do otrzymania kredytu, to nie jest problem.

Dzisiaj dzwonił do mnie pracownik LBS i poprosił o nasze dowody osobiste. Zapytałam dlaczego, a on powiedział, że jestem jego żoną i automatycznie współkredytobiorcą. W piątek przyjedzie w celu podpisania dokumentów.

Problem w tym, że mam negatywną historię w BIK z 4 wpisami. Są to długi, które są spłacane, ale nie uregulowane. Obecnie mam również zajęcie na moim koncie. Oprócz swoich długów spłacam również długi u komornika. Długi te zaciągnęłam lata temu. Nigdy nie sądziłam, że tak ważną rolę odegrają w moim życiu.

Moje pytanie jest teraz, jak można się domyślić: czy mój mąż może wziąć kredyt samodzielnie? Bez mnie?

Nie jestem również wymieniona w księdze wieczystej, nie jestem nigdzie wymieniona poza jako żona i członek gospodarstwa domowego, ale bez dochodu. Mój mąż wie o moich długach, które spłacamy razem, ale oczywiście teraz obawia się, że nie dostaniemy pilnie potrzebnego kredytu.

Będę wdzięczna za jakąkolwiek radę.

Dzięki,
Tanja

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Hummel80, tak, twój mąż może także sam wziąć kredyt w wielu bankach.

Napisany przez Objektiv
Na pewno zawsze znajdzie się ktoś, kto pożyczy pieniądze bez oceny żony! Jednak podczas rzetelnej konsultacji zawsze bierze się pod uwagę bieżący stan długów całej rodziny, ponieważ z dochodu męża trzeba także spłacać raty za pozostałe zaległości. A jeśli ktoś regularnie odwiedza komornika, nie powinien szukać porad na różnych forach, lecz wysłuchać doświadczonego, uczciwego doradcę z renomowanego instytutu. Myślę, że trafił Pan w odpowiednie miejsce w LBS. Powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata