Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jakie konkretne usługi oferuje ochrona assistentowa dla mojego samochodu w ubezpieczeniu?

Napisany przez ADMCI4
Przez wiele lat nie korzystałem z żadnego specjalnego pakietu ochrony dla mojego samochodu, ale z wiekiem staję się ostrożniejszy. Samochód jest teraz starszy, ja też. Chcę czuć się bezpiecznie zwłaszcza za granicą. Dlatego w zeszłym roku postanowiłem kupić pakiet ochronny ADAC, który oferuje całkiem sporo usług.

Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że jest to w porządku, ale nie tak tanio. Kilka tygodni temu dowiedziałem się, że także ubezpieczyciele oferują takie pakiety ochronne, być może trochę tańsze. Ale to, co mnie interesuje, to czy usługi odpowiadają tym, które oferuje ADAC.

Czy macie na ten temat jakieś informacje?

Piko

Re: Jakie konkretne usługi oferuje ochrona assistentowa dla mojego samochodu w ubezpieczeniu?

Napisany przez 2Bolitho
Nie, ale twój ubezpieczyciel. Po prostu sprawdź stronę internetową i zapoznaj się z dokładnymi warunkami.

Napisany przez Naseweis

Przez wiele lat nie miałem specjalnego ubezpieczenia assistance dla mojego samochodu, ale z wiekiem staję się ostrożniejszy. Samochód jest teraz starszy, ja też. Chcę czuć się bezpiecznie, szczególnie za granicą.

Tylko ubezpieczenie assistance nie zawsze wystarcza za granicą.
Należy także uwzględnić w swoim ubezpieczeniu komunikacyjnym ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w przypadku podróży za granicę.

Obejmuje to:
W ramach tego rozszerzenia świadczeń pokrywamy szkody osobowe i rzeczowe spowodowane przez pojazdy zarejestrowane za granicą. Jeśli Ubezpieczający ucierpi w wypadku swym pojazdem ubezpieczonym u nas, przedstawimy wstępne świadczenie, tak jakby sprawca wypadku również był u nas ubezpieczony, a następnie odszkodowanie jest odzyskiwane od sprawcy lub jego ubezpieczyciela.
ubezpieczenie obejmuje podróże do krajów spoza Europy samochodami osobowymi, przyczepami kempingowymi, motocyklami i samochodami dostawczymi w transporcie towarowym.
Przy ustalaniu odpowiedzialności do określenia roszczeń odszkodowawczych stosuje się przepisy prawa drogowego kraju, w którym doszło do wypadku. Świadczenia odszkodowawcze są ustalane zgodnie z niemieckim prawem. Brak wpływu na korzyści z zniżki za brak szkód.

Dlatego w zeszłym roku zakupiłem pakiet assistance ADAC, który oferuje również wiele usług.

W zasadzie uważam, że jest to w porządku, ale nie tak korzystne cenowo. Kilka tygodni temu dowiedziałem się, że ubezpieczenia również oferują takie pakiety assistance, z pewnością trochę taniej. Ale to, co mnie interesuje, to czy świadczenia odpowiadają tym oferowanym przez ADAC.

Jako dodatek do większości ubezpieczeń komunikacyjnych nie trzeba już dodatkowego pakietu assistance (ADAC), ponieważ pakiet assistance jest bezpłatnie dołączony do ubezpieczenia komunikacyjnego.

Jedyne, czego tutaj nie otrzymasz, to miesięcznik i dopracowaną trasę podróży, którą zazwyczaj możesz lepiej zaplanować w internecie.

Za to zaoszczędzisz około 80 - 100 € rocznie.

Pozdrowienia Mądry

Napisany przez Gerd
W większości ubezpieczycieli świadczenia są równoważne ADAC. W ADAC nie płacisz za listę zabezpieczeń, tylko za członkostwo w klubie. Nie wierzę, że list zabezpieczeń jest wliczony bezpłatnie, to nie ma sensu... Członkowie ADAC mieliby wtedy podwójne ubezpieczenie. Gdzie takie coś ma miejsce?

Napisany przez Naseweis
Cześć Gerd,

Jak mam zrozumieć to pytanie?

Chcesz wiedzieć, w których polisach OC wliczony jest bezpłatny pakiet assistance?

Otóż.

W AXA w pakiecie Komfort od miejsca zamieszkania.
w pakiecie Kompakt od odległości 50 km.

W wielu innych firmach ubezpieczeniowych pakiet assistance również jest włączony w umowę.

Pozdrawiam, Naseweis.

Napisany przez Christiane1978
Karta pomocy oferuje pomoc i usługi w przypadku awarii lub wypadku - na przykład holowanie lub transport samochodu. Należy jednak pamiętać, że usługi holowania auta są opłacone tylko do najbliższego warsztatu. Ponadto większość kart pomocy obejmuje holowanie dopiero od odległości 50 kilometrów od miejsca zamieszkania. Ponadto mogą one pokrywać koszty noclegu i podróży powrotnej po kradzieży samochodu, a także wiele innych rzeczy. Zawsze najlepiej jest skontaktować się bezpośrednio ze swoim ubezpieczycielem, aby dowiedzieć się o szczegółach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata