Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie samochodu dla początkujących kierowców

Napisany przez conventus24
Oferta ubezpieczenia samochodowego dla początkujących kierowców. Nie są wymagane klasy bonusowe. Składka nie zależy od pojazdu. Pojazdem mogą również jeździć kierowcy powyżej 18 roku życia. Istnieje jednak ograniczenie wiekowe dla właściciela, który powinien mieć co najmniej 21 lat. U nas zapłacisz... Za pojazd do 44 kW (60 KM) rocznie 302,51 EUR. Za pojazd do 66 kW (90 KM) rocznie 362,81 EUR. Za pojazd do 110 kW (150 KM) rocznie 436,51 EUR. Chętni mogą się skontaktować z nami: Z poważaniem Christian Groß

Napisany przez Gerd
Interesuje mnie. Jak nazywa się ubezpieczenie?

Napisany przez Gerd
O.K. Znalazłem Twoją stronę. Jako początkujący kierowca w wieku 21 lat, płacę za najtańsze oferowane przez Ciebie ubezpieczenie, zamiast obiecanych 362,81 € rocznie, 908,02 € za ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej OC. Być może jednak coś źle zrozumiałem.

Ponieważ jest to umowa ramowa, oto moje dane kontaktowe:

info@con-vm.de

Napisany przez Naseweis
hm... und ten post dotyczy ubezpieczenia OC i AC pojazdu ?

Nie potrafię sobie tego jakoś wyobrazić.

Pozdrowienia, Wścibska

...nie, ta taryfa obejmuje tylko ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej.

Napisany przez Naseweis
Myślę, że w takim razie składka nie jest tak atrakcyjna, jak się wydaje.

W każdym razie warto zapytać również u innych ubezpieczycieli i koniecznie dodatkowo wykupić ubezpieczenie komunikacyjne.

Pozdrowienia, Naseweis

PS: porównywalna składka (50 kW) przy SF3 dała mi roczną składkę w wysokości 330 €.

Napisany przez Gerd
Cześć Roztropny

Na pewno masz rację. Ale nowy kierowca nie ma bonusu SF 3.

Napisany przez Naseweis
Cześć Gerd,

zazwyczaj pojazd początkującego kierowcy jest ubezpieczany jako drugi samochód na jednego z rodziców. A wszystko zależy od warunków ubezpieczenia oferowanych przez daną firmę ubezpieczeniową.
Przynajmniej w naszym przypadku, jeśli pierwszy samochód jest ubezpieczony przynajmniej na poziomie SF3, to pojazd zostanie również sklasyfikowany na poziomie SF3. Dotyczy to również kierowców poniżej 23 lat.

Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Gerd
To może być prawda. Ale nie każdy może lub chce z tego skorzystać. Jeśli jest dostępna oferta bez uwzględnienia klasyfikacji i samochodu, muszę najpierw liczyć się z najdroższą opcją. Niemniej jednak nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie, o jaki rodzaj taryfy i ubezpieczenia chodzi. Tylko lakoniczna wzmianka, że chodzi o umowę ramową.

Napisany przez Naseweis
Cześć Gerd,

każdy może zdecydować, na jaki taryf i jaki składkę chce ubezpieczyć swój pierwszy samochód.
Ale nie ma sensu skakać na ramowy kontrakt Coventus,
bez wcześniejszego złożenia przynajmniej jednego zapytania ofertowego do innych firm ubezpieczeniowych.
Jak już wspomniałem, ten ramowy kontrakt jest przewyższony cenowo.

Pozdrowienia, Naseweis.

PS: Być może warto sprawdzić nową taryfę od AXA - Mobil-Online. Należy jednak ubezpieczyć się tylko przez Internet,
ale za to można zaoszczędzić dużo pieniędzy.

Cześć Mądralo...

Nie mogę zrozumieć Twoich obliczeń w przypadku AXA.

Piszesz tutaj.... przy porównywalnym obliczeniu składek...

Nie może istnieć porównywalne obliczenie składek

Podaj przy swoim porównywalnym obliczeniu składek roczny przebieg w wysokości 12 000 lub 20 000 km...

...już będzie wyglądać inaczej...

Za tym umową ramową stoi Württembergische, jeśli kogoś to interesuje.

Po wypadku nie zostaniesz również podwyższony, ponieważ obliczenia KW.

...no i teraz Ty, Mądralo

...w końcu ten taryfikator jest przeznaczony dla osób o bardzo ograniczonym budżecie, więc jest całkowicie akceptowalny dla tłumów.

Napisany przez Naseweis
Cześć Conventus,

Chcesz chyba wiedzieć wszystko dokładnie!

Tak więc, ponownie, niemożliwa jest ogólna odpowiedź, o jaką prosiłeś, ponieważ zawsze zależy to od kupionego samochodu.

Na przykład, przy rocznym przebiegu 12 000 km i mocy 60 kW +
młody użytkownik w wieku 19 lat:

Składka w 1. roku z SF3 = 424,60 € zawierająca ubezpieczenie komunikacyjne z 150 € udziałem własnym;
zawiera ubezpieczenie szkód na zagraniczne podróże,
ochronę ubezpieczeniową podczas podróży zagranicznych pojazdami innych osób,

w ubezpieczeniu komunikacyjnym z pełnym zakresem ochrony są zawarte:
umyślne działanie i rażące zaniedbanie (wyjątkiem jest umożliwienie kradzieży, spożywanie napojów alkoholowych lub innych środków odurzających)
Kolizja pojazdu ze wszystkimi zwierzętami,
Szkody spowodowane przez lawiny, burze, grad, uderzenie pioruna, powódź, pożar.
Szkody spowodowane przez ugryzienie przez zwierzę,

i pakiet assistance jest bezpłatny od drzwi mieszkania.

Od 2. roku składka ubezpieczenia wynosi
ze zniżką SF4, z wymienionymi funkcjami = 308,80 €

I teraz każdy czytelnik musi sam zdecydować, jaki kontrakt chce podpisać.

ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej bez ubezpieczenia komunikacyjnego w Württembergische, gdzie każdego roku płaci składkę w wysokości 362,81 €.

Lub ubezpieczenie komunikacyjne z ubezpieczeniem komunikacyjnym z pełnym zakresem ochrony
w 1. roku 424,60 € / w 2. roku tylko 308,80 € /

Podobne obliczenia można znaleźć także w innych towarzystwach ubezpieczeniowych.

Więc moi drodzy czytelnicy, najpierw poproście o ofertę u waszego ubezpieczyciela komunikacyjnego, zanim dacie się nabrać naszemu miłemu Conventus i być może stracić kilka euro.

Może się również zdarzyć, że nie można zrozumieć faktury składkowej AXA, gdyż jesteśmy skupieni na standardowej stawce W. i nie widzimy innej możliwości.

Oczywiście możliwe jest także to, że niektóre pojazdy o dużej mocy i przebiegu powyżej 20 000 km są tańsze w ramach kontraktu Conventus.
Jak dotąd pojawili się tylko nieliczni klienci, którzy kupili synowi pierwszy samochód o mocy ponad 66 kW. Jednak w tych przypadkach zawsze byli to dobrze zarabiający, którzy chcieli najlepszej stawki z ubezpieczeniem komunikacyjnym z pełnym zakresem ochrony.
Oni nigdy nie zawarliby tego kontraktu ramowego z W. bez ubezpieczenia.Kalkulacje !

Pozdrowienia!

Naseweis

Napisany przez Naseweis
ups... zapomniałem najważniejszego!

Kto jest odpowiedzialny za regulowanie szkód w przypadku szkód w ramach umowy ramowej w firmie Würtembergische?

Czy to Pan Conventus?

Pozdrowienia, Zuchwały

PS: Doświadczenie z ostatnich dni.

Klient zawarł ubezpieczenie OC za pośrednictwem strony internetowej Check24.de - z przypadku w firmie AXA i teraz ponosi szkodę. Połączenie z jego opiekunem (check24) - Odpowiedź: nie mamy nic wspólnego z tym - skontaktuj się z opiekunem - znajdź ich w internecie.

Napisany przez Christiane1978
Nie rozumiem, o co chodzi w tej wypowiedzi lub o czym tu jest mowa i szczerze mówiąc, nie do końca wiem, co z tym zrobić.

Napisany przez Naseweis

nie rozumiem, o co chodzi w tym poście lub temacie i szczerze mówiąc nie potrafię z tym za wiele zrobić.

Jeśli ktoś czegoś nie rozumie, nie powinien pisać takich niepotrzebnych komentarzy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata