Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy można wypłacić pieniądze za pomocą Maestro we wszystkich bankach za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Niedawno mieliśmy następujący problem:

Mój syn pojechał niedawno do Anglii z przyjacielem, aby poszukać pokoju w akademiku na semestr za granicą. Znaleźli szybko odpowiedni pokój, ale właściciel wymagał kaucji i już opłaty za pierwszy miesiąc. Wtedy spróbował wypłacić potrzebne pieniądze za pomocą swojej normalnej karty EC z funkcją Maestro z bankomatu brytyjskiego banku. Jednak automat nie akceptował tej karty. Było to szczególnie irytujące, ponieważ pilnie potrzebował gotówki. Nie mógł też wypłacić pieniędzy kartą kredytową, ponieważ nie znał do tego PIN-u.

Do tej pory zawsze polegałem na tym, że za pomocą funkcji Maestro można wypłacić pieniądze z każdego bankomatu, także za granicą. Czy to nie jest prawda???

Pozdrawiam, Xelio

Re: Czy można wypłacić pieniądze za pomocą Maestro we wszystkich bankach za granicą?

Napisany przez 2Escorpio
Więc istnieją kraje, w których nie można wypłacać pieniędzy kartą EC / Maestro... szczególnie za granicą.

Natomiast w Europie zazwyczaj można wypłacić pieniądze kartą Maestro... Czasami są specjalne bankomaty, które tego nie obsługują, ale jest to rzadkość.

Myślę, że problem jest zupełnie inny. Wiele niemieckich banków zablokowało wypłaty gotówki z powodu ciągłych przestępstw lub ustawiło dość niski limit (np. 100 euro). W takim przypadku automat oczywiście nie akceptuje karty, i trzeba wcześniej zgłosić pobyt za granicą w banku, który odblokuje kartę na ten okres.

Jeśli twój syn chce wyjechać na dłuższy czas do Londynu, musi mieć kartę kredytową (Visa / Mastercard). Może wprawdzie wypłacać pieniądze po uzgodnieniu z bankiem, ale na dłuższą metę będzie to dość drogie.

Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata