Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: dofinansowanie

Napisany przez Gypsy289
Hallo, jestem tu nowy i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże albo udzieli kilku dobrych wskazówek.

My (ja mam 41 lat, mój mąż 44, dzieci mają 3 i 5 lat) otrzymaliśmy zatwierdzenie naszego finansowania budowy (pełne finansowanie) w listopadzie 2010 roku. Niestety teraz środki budowlane nie wystarczają i musimy dokonać kolejnego finansowania. Dlaczego tak dużo, 35 000€?

Duże dodatkowe koszty przy pracach ziemnych, podwójne obciążenie, długi czas budowy (rozpoczęcie budowy 06.06.2011 - schody wciąż brakują), itp. Finansowanie zostało zorganizowane za pośrednictwem DSL. Finansowanie dodatkowe zostało odrzucone, ponieważ w początkowym okresie doszło do 2 debetów, ponieważ nakładało się to z wpłatą środków budowlanych. Ponadto istnieje kredyt ratalny, ale niestety mój mąż ma zamknięty wpis w biurze informacji kredytowej (rachunek likwidacyjny na kwotę 2424€)!

Dochód: Mąż: 2150 € netto miesięczne wynagrodzenie + 13 pensja Ja, od 16.08. 1000 € brutto Emerytura męża: 279 € Świadczenie rodzinne: 368 € Czy istnieje alternatywa, abyśmy mogli uzyskać finansowanie dodatkowe?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie Gypsy289

Napisany przez Gypsy289
Czy nikt nie ma dla nas wskazówki lub pomysłu? Pozdrowienia Danny

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Gypsy,

jak sprawa z wpisem do rejestru dłużników - czy zostało zatwierdzone finansowanie?

Napisany przez Gypsy289
Noelmaxim:
To samo uczynił krótko po tym wpis w Schufie.

Napisany przez Gypsy289
Czy nikt nam nie może pomóc ani nie ma żadnej wskazówki?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Gypsy289,

niestety z mojego punktu widzenia, z zakończonym wpisem w bazie Schufa, nie będzie możliwości uzyskania kolejnego kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata